U trendu

Zuravljev: Avioni SAD mogu izazvati civilne žrtve u Siriji

MOSKVA – Korišćenje američkih borbenih aviona da se eliminišu teroristi koji su pobegli iz zatvora u sirijskom gradu Al-Hasakahu može da dovede do civilnih žrtava, izjavio je danas zamenik Ruskog centra za pomirenje suprotstavljenih snaga u Siriji Oleg Žuravljev.

Prema njegovim rečima, nekoliko osoba osumnjičenih za terorizam pobeglo je iz zatvora kod Al-Hasakaha, koji kontrolišu Kurdi, nakon napada Islamske države.

„Američki borbeni avioni su umešani u operaciju radi eliminisanja terorista koji su pobegli iz zatvora. Ali korišćenje borbenih aviona drastično povećava šansu da dođe do materijalne štete i civilnih žrtava“, kazao je on, prenosi TAS S.

Nešto ranije, teroristi Islamske države izveli su opsežan napad na zatvor u sirijskom gradu Al-Hasaka, u pokušaju da oslobode svoje članove, objavila je danas novinska agencija Amak njuz, koja pripada Islamskoj državi, citirajući bezbednosne izvore.

Vojni izvori kurdskih snaga u Siriji ranije su obavestili da su ubili 23 pripadnika Islamske države, uključujući i strane borce, nakon što je grupa džihadista napala zatvor u severoističnom sirijskom gradu, preneo je Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.