U trendu

Zvaničnici Srpske čestitali Dan policije

BANJALUKA – Republika Srpska danas obeležava Dan policije, a predsednik Srpske Milorad Dodik je u čestitki poručio da je policija pokazala nebrojeno puta do sada da je uvek uz svoj narod, obavljajući najteže poslove i čineći to dostojanstveno.

Dodik je to poručio u čestitki ministru unutrašnjih poslova Siniši Karanu, direktoru Policije Siniši Kostreševiću i svim pripadnicima MUP-a Republike Srpske.

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić je u čestitki naveo da su Srpska i njeni predstavnici ponosni na modernu, profesionalnu i odgovornu policiju koja je čvrst garant zaštite Ustava i sprovođenja zakona i jedna od najprofesionalnijih i najboljih policijskih institucija u regionu.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je u čestitki da je Vlada Srpske čvrsto opredeljena da nastavi ulagati u kapacitete i modernizaciju policije Srpske.

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović istakla je u čestitki da se Policija Republike Srpske, kao izvršna institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova, svrstala u red najboljih i najorganizovanijih policijskih agencija u regionu, prenela je RTRS.

Policija Republike Srpske formirana je 4. aprila 1992. godine i izvršna je institucija, operativni i istražni organ Ministarstva unutrašnjih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar