U trendu

Zvizdić: SDA i SNSD pokušali da trguju mojom pozicijom

SARAJEVO – Denis Zvizdić, predsedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine tvrdi da je SDA Bakira Izetbegovića pokušala da sa SNSD-om Milorada Dodika trguje njegovom pozicijom člana Kolegijuma ovog skupštinskog doma.

“Tražili su od SNSD-a da glasaju s njima za moju smenu. SDA je bila spremna i na ustupke, i to u sektoru Ministarstva za ljudska prava i izbeglice, ali im to nije prošlo. Mogu me smeniti jedino kroz procedure, to ću prihvatiti, a da sam podnesem ostavku, ne dolazi u obzir. Jer u ovoj situaciji Bošnjaci bi ostali bez predstavnika u Kolegijumu, preostala dva člana (srpski i hrvatski) bi o svemu odlučivali”, kazao je Zvizdić za sarajevsku N1 tv.

Zvizdić je danas zvanično postao član stranke Naroda i pravde.

Bio je dugogodišnji član SDA, a stranku je napustio 2. jula zbog neslaganja s rukovodstvom SDA, posebno sa Izetbegovićem.

“Stranka koja na prvo mesto stavlja kompetenciju, koja zagovara depolitizaciju. NiP je retka partija koja je ulazila u koalicije na principima programa a ne podele fotelja“, rekao je Zvizdić.

Uveren je, istakao je da će, NiP na narednim Opštinskim izborima ostvariti pravi uspeh.

„Možda će neki misliti da je preuranjeno što ovo govorim, ali imam dovoljno iskustva da mogu da procenim političko stanje“, rekao je Zvizdić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.