U trendu

Tepić o apelu ProGlasa: Ne prekidam štrajk glađu, to je čin odgovornosti pred građanima

Nosilac izborne liste „Srbija protiv nasilja“ Marinika Tepić izjavila je večeras da neće prekinuti štrajk glađu, koji je prošlog ponedeljka započela zbog navodne izborne krađe, i pored apela potpisnika inicijative ProGlas da to učini.

U razgovoru za televiziju N1 u sedištu Republičke izborne komisije (RIK), gde štrajkuje glađu, Tepić je kazala da to nije „nikakav patetičan čin“ već čin odgovornosti.

„Kao što oni (potpisnici ProGlasa) kažu da razumeju mene, razumem i ja njih. Molim samo da se razume da ovo nije nikakav patetičan čin. Ovo je po meni čin odgovornosti i pred samom sobom i pred građanima, naročito pred onom mladošću koja dolazi svako veče ispred RIK-a da se bori za poštovanje volje građana“, kazala je Tepić.

Ona je „zamolila“ građane da ne ostaju kod kuće dok su kako je rekla, u zatvoru deca koja su učestvovala u nedeljnom protestu ispred Skupštine Beograda.

„Sa ovim zastrašivanjem i hapšenjem mladih, onih najboljih koji žele normalnost u Srbiji, niko ne sme da ostane kod kuće“, rekla je Tepić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.