U trendu

Tepić: SSP neće na beogradske izbore, jer to nisu izbori

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da se na sastanku članica koalicije „Srbija protiv nasilja“ deo partija izjasnio da treba učestvovati na lokalnim izborima u Beogradu, koji su raspisani za 2. jun, ali da je stav SSP-a da na njima ne treba učestvovati, „jer to nisu izbori“.

„Nije tajna, večeras je potvrđeno da imamo različita mišljenja. Deo partnera naših smatra da treba izaći na izbore. Mi iz SSP smatramo da ne treba da se izlazi jer to nisu izbori. Istog stava su i naše kolege iz pokreta ‘Srce’, ‘Zajedno’, i Demokratske stranke, ali osnovno, ono čime smo se rukovodili, jeste da izbora nema 2. juna, jer ni jedan od uslova koji su trebali da budu ispunjeni, a na osnovu preporuka ODIHRA nisu ispunjeni“, izjavila je Tepić za televiziju N1.

Tepić je rekla i da su se predstavnici opozicije mesecima borili, da su uspeli da skrenu pažnju međunarodne javnosti i da su dužni građanima da ostanu dosledni u borbi za izborne uslove.

„Da ostanemo dosledni u promeni izbornih uslova, a ne da izađemo jer se zna da je izborna krađa unapred pripremljena. Obavezali smo se i 9. marta na inicijativu ‘ProGlas’ zajedno sa koalicijom NADA da na izbore nećemo izaći dok se izborni uslovi ne ispune. I ovo je način borbe, da se ne pristane da se učestvuje na ovakvim izborima“, rekla je Tepić.

Za izlazak na lokalne izbore u Beogradu večeras su na sastanku na kome su učestvovale članice koalicije „Srbija protiv nasilja“, glasali Narodni pokret Srbije, Zeleno-levi front, Ekološki ustanak, Pokret slobodnih građana i Novo lice Srbije.

Protiv izlaska na izbore glasali su Stranka slobode i pravde, Srbija Centar, Zajedno i Demokratska stranka, iz koje je nakon glasanja najavljeno da će podržati odluku većine.

Beogradski odbor stranke Zajedno je nakon sastanka u saopštenju za medije naveo da se ta stranka zalagala za jedinstven stav u opoziciji, u vezi učešća na izborima, a da će, ako nema jedinstvenog stava, učestvovati na izborima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.