U trendu

U izraelskom napadu na bezbednu zonu u Gazi ubijeno desetoro dece

U izraelskom napadu na jugu Pojasa Gaze, u području koje je izraelska vojska proglasila bezbednom zonom, ubijeno je 12 osoba, uglavnom deca, saopštili su izvori bliski palestinskoj bolnici.

Pogođena je kuća u Muvasiju, malom ruralnom delu na jugu Gaze uz obalu Sredozemnog mora.

Izraelska vojska je saopštila da Palestinci tamo mogu da se sklone iz zone sukoba.

U ekploziji su poginuli jedan čovek i njegova supruga, sedmoro njihove i troje druge dece, starosti pet do 14 godina, sudeći po listi mrtvih čija su tela preneta u bolnicu Naser u Kan Junisu.

Vojska nije komentarisala taj napad.

U fokusu izraelske ofanzive je sada Kan Junis, gde je vojska, kako je danas saopšteno, pronašla tunele koje koristi palestinski pokret Hamas.

Izrael se obavezao da će rat protiv Hamasa trajati dok ta islamska ekstremistička organizacija ne bude uništena.

Posle ubistva jednog od najviših zvaničnika Hamasa u utorak u Bejrutu, u napadu koji se pripisuju Izraelu, podstaknuta je bojazan da će se sukob proširiti u druge delove regiona.

Posle gotovo tri meseca rata u izraelskom bombardovanju i kopnenoj ofanzivi ubijeno je više od 22.400 ljudi u Gazi, od kojih dve trećine žena i dece, po podacima tamošnjeg ministarstva zdravlja.

Izraelski vojnici su početkom decembra krenuli u Kan Junis i sada se već nedeljama tamo bore protiv palestinskih ekstremista.

Kako je danas saopšteno, pronađen je veliki tunel dug stotine metara s ulazom kraj džamije.

Snimak koji je objavila vojska pokazuje kako su pretvorene u ruševine zgrade iz kojih su borci Hamasa navodno pucali na vojnike ili se tamo nalazila infrastruktura organizacije.

Izrael za veliki broj civilnih žrtava krivi Hamas, tvrdeći da ekstremisti deluju u stambenim područjima i da imaju veliku mrežu tunela ispod civilnih zgrada.

Ta zemlja je, kako se čini, i dalje daleko od postizanja cilja da uništi Hamas i vrati 129 talaca još uvek zatočenih u Gazi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar