U trendu

UNS: Ivana Vanovac nova predsednica Društva novinara Kosova i Metohije

Urednica Radio Kosovske Mitrovice Ivana Vanovac izabrana je za predsednicu Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM) na današnjoj Izbornoj skupštini koja je održana u Gračanici, objavilo je Udruženje novinara Srbije.

Vanovac je rekla da ne postoji ništa što se tiče rada novinara što bi za Društvo novinara Kosova i Metohije (DNKiM) bilo nevažno.

„Videli smo koliko je važno da mediji postoje, koliko su važni da istina ode dalje, naročito onog ponedeljka kada je došlo do sukoba u Zvečanu. Pored junaštva, važno nam je i čojstvo – da mi našim postupcima nijednog momenta ne narušimo dostojanstvo naše divne i lepe profesije“, istakla je novoizabrana predsednika ogranka UNS-a na Kosovu.

Ivana Vanovac rođena je 1982. godine u Kosovskoj Mitrovici. Radio-novinarstvom se bavi 17 godina, sa povremenim angažmanima u štampanim medijima.

Tokom kriznih perioda na Kosovu i Metohiji, izveštavala je za više medija u centralnoj Srbiji i Republici Srpskoj, radila je kao novinarka i urednica Festivalskih novina Džez i bluz festivala „North City“ Kosovska Mitrovica, a autorka je knjige eseja o umetnosti „Književni džem sešn“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar