U trendu

Veselinović: Beograd je spreman za promene na izborima, građani prepoznaju našu borbu

Kandidat liste „Biram borbu“ za gradonačelnika Beograda Dobrica Veselinović izjavio je da će izbori 2. juna biti svojevrstan referendum između te liste i Srpske napredne stranke (SNS), kao i da je Beograd spreman za promene i da ta grupacija ide na pobedu.

„Ovo je posebno važno kada govorimo o beogradskim opštinama, jer je opozicija tu imala većinu, čak i na onim pokradenim izborima u decembru, i nećemo ih predati SNS-u“, rekao je Veselinović u intervjuu za današnji list Politika.

„Mi se borimo za svaku opštinu podjednako, a Novi Beograd, Savski venac, Stari grad, Vračar ili Zvezdara su već u onim neravnopravnim uslovima u decembru pokazli da su za promene“, rekao je on.

„Zato pozivam građane Beograda, stanovnike svih opština da shvate ozbiljnost trenutka i da se aktivno uključe u kampanju, da objasne prijateljima ili kolegama da se moramo boriti i da zajedno počenemo s razvlašćivanjem štetne korumpirane hobotnice SNS-a“, poručio je Veselinović.

On je rekao da je, naravno, teže ako deo opozicionih organizacija bojkotuje izbore, „jer svaki glas je važan u ovoj neizvesnoj borbi s protivnikom koji je protivzakonito prigrabio sve resurse, ali važnije je šta kažu građani“.

„A oni prepoznaju našu borbu. Mi nemamo nameru da se predajemo i prepuštamo bez borbe ni Beograd, ni jedan drugi grad, pa ni jednu opštinu SNS-u“, istakao je Veselinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.