U trendu

Zvanično otvorena 'Ulica otvorenog srca' u Beogradu nastupom hora 'Čarolija' i Zoe Kida

 Manifestacija „Ulica otvorenog srca“ zvanično je otvorena danas u centru Beograda nastupom hora „Čarolija“ i Leontine Vukomanović sa pevačicom Anom Radonjić „Zoe Kida“ pred više hiljada Beograđana sa malom decom.

Saobraćaj u Makedonskoj i Svetogorskoj ulici je obustavljen, a u njima je postavljen veliki broj štandova sa hranom, pićem, balonima i drugim novogodišnjim i božićnim motivima.

Kao i prethodnih godina, humanitarno se prodaju klovnovski nosevi, kako bi se podržali „Doktori klovnovi“ koji pomažu deci da lakše podnesu boravak u bolnicama.

Širom Makedonske i Svetogorske raspoređeno je više muzičara, didžejeva i drugih zabavljača, koji su privlačili pažnju prolaznika dečjim pesmama.

Manifestacija je zvanično otvorena nastupom hora „Čarolija“ i benda koji je svirao obrade poznatih domaćih i svetskih hitova, na improvizovanoj bini na platou ispred Ateljea 212.

Okupljenima se odatle obratio i direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, koji je naveo da se 1. januar nigde u svetu ne obeležava manifestacijom poput „Ulice otvorenog srca“.

„Nama dolazi mnogo stranaca i objašnjavamo im šta su običaji, šta je slava, i to nekako shvate. Najteže im je da shvate da kad ceo svet spava (1. januara), mi izlazimo na ulice i radujemo se jedni drugima, Novog godini i Beogradu“, rekao je Popović.

Turistička organizacija Beograda, Opština Stari Grad i Atelje 212 tradicionalno organizuju manifestaciju „Ulica otvorenog srca“ koja je namenjena Beograđanima, ali i svim ostalim gostima glavnog grada.

Ta manifestacija nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani“, kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste, te je ona ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija Beograda.

Očekuje se da će u ovom prvom novogodišnjem danu kroz „Ulicu otvorenog srca“ proći više od 100.000 ljudi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar