Bela i Sebastijan

Žanr: avantura
Trajanje: 104 min.
Zemlja porekla: Francuska

Glavne uloge: Feliks Bosue (Felix Bossuet), Šeki Karjo (Tcheky Karyo), Margo Šatolije (Margaux Chatelier)
Scenario: Juliette Sales, Fabien Suarez, Nicolas Vanier, Cecile Aubry (roman)
Režija: Nikol Vanije (Nicolas Vanier)

SINOPSIS

U priči smeštenoj u francuske Alpe nedaleko od švajcarske granice, tokom ratne 1943. godine, u središtu zbivanja je, naravno, par iz naslova – šestogodišnji dečak Sebastijan (Feliks Bosue) i njegova odana ljubimica Bela, vrlo inteligentan pripadnik pasmine pirinejskog planinskog psa.

Visoko u Alpima, život teče mirno i nepomućeno bistro. Međutim, rat ne zaobilazi ni malo selo u kom živi Sebastijan sa porodicom koja ga je usvojila. Da zlo bude veće, pojavljuje se i okrutna Zver, podivljali pas koji luta planinom, napada ovce i ljude. Svi u selu odlučni su da se reše nemani, svi osim Sebastijana – dečaka koji se sreo oči u oči sa strašnom Zveri. Zahvaljujući svojoj hrabrosti i upornosti, uspeva da ukroti Zver – divljeg psa kog se svi žitelji sela plaše. Ubrzo potom ga naziva Bela i njih dvoje postaju nerazdvojni drugari, čije prijateljstvo niko ne može da naruši.

O FILMU

Francusko ostvarenje „Bela i Sebastijan“ je očaravajuća priča o prijateljstvu usamljenog dečaka i planinskog psa tokom Drugog svetskog rata. Film reditelja Nikole Vanijea veliča hrabrost, prijateljstvo i ljubav u božanstvenoj planinskoj idili, narušenoj sivilom rata. Zabavno, nenametljivo režirano i zanimljivo ostvarenje „Bela i Sebastijan“ – prvenstveno je namenjeno mlađim gledaocima, ali u njemu mogu i odrasli da pronađu nešto za sebe.

Oficijelni sajt:

 

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.