U trendu

Albin „Awake“ konačno u bioskopima

Posle dvogodišnje postprodukcije, svetlost dana (to jest, mrak bioskopa) ovog vikenda u Americi konačno će ugledati film „Awake“ reditelja Džobija Herolda (Joby Harold). Ovaj strašni triler bavi se medicinskim fenomenom koji se, kako premisa filma kaže, javlja kod jednog u 700 ljudi pri operaciji, a poznat je kao „svesnost pod anestezijom“. Glavne uloge tumače Hajden Kristensen (Hayden Christensen) i Džesika Alba (Jessica Alba).
Kristensen igra mladog i bogatog berzanskog investitora Kleja Beresforda, koji mora da se podvrgne operaciji transplantacije srca. Kada ga uspavaju na operacionom stolu, on shvata da je potpuno svestan svega što se događa oko njega i da oseća svaki hirurgov rez na svom telu. Zahvaljujući neobičnom medicinskom fenomenu, Klej tokom operacije uspeva da načuje od hirurga koji ga operiše (Terens Hauard; Terrence Howard) da neko planira njegovo ubistvo. Na očajanje svoje majke Lilit (Lena Olin; Lena Olin), Klej je oženjen prelepom Samantom Lokvud (Alba), na koju se jedino može osloniti.
Film je snimljen za manje od 40 dana krajem 2005. godine. Tokom pretprodukcije glavni glumci su zamenjeni zbog već ugovorenih snimanja – Kristensen je zamenio Džareda Leta (Jared Leto), a Džesika Alba Kejt Bosvort (Kate Bosworth), koja je odustala od filma „Awake“ zbog snimanja filma „Povratak Supermena“ („Superman Returns“, 2006).
Reditelju i scenaristi Džobiju Heroldu ovaj film je režiserski debi. U jednom intervjuu povodom premijere filma „Awake“ izjavio je da mu je ideja za film pala na pamet posle njegovog iskustva u bolnici, kada mu je hirurški izvađen kamen iz bubrega. Nekoliko sati lekovi protiv bolova nisu delovali i tada je shvatio da svoje misli mora usmeriti na nešto drugo. Da li je ovo istina ne možemo znati, ali u svakom slučaju – odlično zvuči za promociju filma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.