„Anđeli i demoni“ najgledaniji film

Film "Anđeli i demoni" ("Angels & Demons") s Tomom Henksom u glavnoj ulozi debitovao je ovog vikenda na prvom mestu američke top-liste sa zaradom od 48 miliona dolara. Ovaj napeti triler reditelja Rona Hauarda predstavlja adaptaciju istoimenog romana Dena Brauna iz 2000. godine i nastavak nezaboravnog blokbastera iz 2006. godine "Da Vinčijev kod", koji je zaradio 758 miliona dolara u bioskopima širom sveta.
Robert Lengdon, profesor s Harvarda, ekspert na polju religijskih simbola, dobija poziv da ode u Švajcarski istraživački institut CERN kako bi analizirao zagonetni simbol urezan na grudima ubijenog fizičara. Ono što otkriva je nezamislivo: smrtonosna osveta Katoličkoj crkvi od strane vekovima stare tajne organizacije – Iluminati. Očajnički pokušavajući da spase Vatikan od snažne tempirane bombe, Lengdon se u Rimu udružuje s prelepom naučnicom Vitoriom Vetrom, ćerkom pokojnog naučnika. Zajedno kreću u frenetičnu poteru kroz zapečaćene kripte, opasne katakombe, napuštene katedrale i najskriveniju odaju na zemlji, odavno zaboravljeno skrovište Iluminata.
Na drugom mestu liste našao se film "Zvezdane staze" ("Star Trek"), koji nam donosi priču o prvom putovanju i dolasku mlade posade na najnapredniji svemirski brod ikad stvoren – Enterprajz. Treće mesto liste zauzeo je film "Iks-men počeci: Volverin" s Hjuom Džekmenom u glavnoj ulozi. Sva tri prvoplasirana filma nedavno su debitovala i u domaćim bioskopima.
Romantična komedija "Sve moje bivše" nalazi se na četvrtom mestu liste. Filmski par Metju Mekonahi i Dženifer Garner tumači glavne uloge u ovom filmu, koji u naše bioskope stiže 11. juna.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za treći vikend (15-17.) maja:

  1. "Anđeli i demoni" ("Angels & Demons")
  2. "Zvezdane staze" ("Star Trek")
  3. "Iks-men počeci: Volverin" ("Men Origins: Wolverine")
  4. "Sve moje bivše" ("Ghosts of Girlfriends Past")
  5. "Obsessed"
  6. "Ponovo 17" ("17 Again")
  7. "Čudovišta protiv vanzemaljaca" ("Monsters vs. Aliens")
  8. "The Soloist"
  9. "Next Day Air"
  10. "Earth"

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.