Barbara Strajsend

Barbara Strajsend (Barbara Streisand) rođena je u Njujorku u porodici srednje klase. Na njeno opredeljenje da se bavi muzikom i filmom najveći uticaj imala je njena majka.

Ova ličnost obeležila je gotovo tri decenije, od šezdesete do devedesete godine. Prvi koraci u izgradnji njene karijere bili su vezani za muziku. Mnogi popularni njujorški klubovi dovodili su ovu slavnu ličnost na večernja gostovanja kao najveću zvezdu. Iako je u to vreme rokenrol bio najpopularniji, ona je svoju publiku osvojila specifičnim zvucima koji su odstupali od tadašnje rok klasike.

Ubrzo je svoju lokalnu popularnost u Njujorku proširila i na cele Sjedinjene Države, pojavljivanjem i izvođenjem svojih pesama na televiziji. Iako je kasnije nosila prilično nepoželjnu titulu najružnije slavne ličnosti, svojom pojavom je privlačila pažnju i divljenje ljudi. Na televiziji je dobila ponudu da vodi nekoliko emisija, koje su je sledećih godina ubacile i u holivudsku produkciju.

U Holivudu je imala uloge u filmovima, ali se oprobala i kao režiser. Njeni filmovi „Funny Lady“ i „Zvezda je rođena“ doživeli su veliki uspeh sedamdesetih godina. Bez obzira na zauzetost glumačkom i režiserskom karijerom, ona nije zapostavljala muziku, u kojoj je ipak bila najbolja. Nisu izostale ni čuvene Grammy nagrade za uspehe u karijeri.

Hitovi koje je snimala, kako solo tako i u duetima, bili su po nekoliko nedelja na vrhu top-lista. Njeni partneri u izvođenju pesama bili su takođe veoma popularni, ali čini se da je najveći uspeh ipak doživela snimajući sa frontmenom grupe Bi Džis. Vrhunac njene karijere je završen i danas se pojavljuje mnogo manje, jer su je zasenile nove slavne ličnosti i njihove karijere.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.