Ben Ten stiže u Beograd

Omiljeni dečji crtani lik sa TV ekrana – Ben Ten, stiže pred Novu godinu u Dom sindikata da bi spasao Deda Mraza od Vilgaksa u multimedijalnoj predstavi za decu "Ben Ten i Gven spasavaju Deda Mraza".
Crtana serija "Ben 10" nastala je 2005. godine u produkciji grupe "Man of Action", koju čini nekoliko poznatih animatora. Glavni junak je desetogodišnji Ben Tenison, koji je zajedno s rođakom Gven i dedom Maksom jednog leta na kampovanju pronašao čudnu spravu vanzemaljskog porekla. Ova neobična sprava nalik ručnom satu zove se omnitriks, kači se na zglob i omogućava onom ko ga nosi da se transformiše u razne vanzemaljce od kojih svaki ima jedinstvene moći. Ben shvata da mu ove novotkrivene moći sa svim mogućnostima koje pružaju daju veliku odgovornost, ali i beskrajnu zabavu koja je potrebna svakom detetu.
Scenario za multimedijalnu predstavu koja će se održati 25. i 26. decembra u Domu sindikata je po uzoru na crtani film napisao Milan Puzić, autor scenarija za film "Tri palme za bitange i ribicu", dok je režija poverena Narcisi Darijević Marković. U ulozi Ben Tena pojaviće se mladi glumac Milan Tankosić, dok će njegovu rođaku Gven igrati Nina Savković. Uloga Deda Mraza poverena je iskusnom glumcu Bori Neniću.
Iako je crtani film Ben Ten poznat i po malo agresivnijim scenama, u ovoj predstavi nema nasilja jer Ben Ten i Gven pobeđuju zlo čistim srcem. Predstava bi trebalo da suptilno pokaže da je čisto dečije srce jače od svake zle sile.
Ben i Gven će u polučasovnoj predstavi morati da spasu Deda Mraza od Vilgaksa, intergalaktičkog neprijatelja koji traga za omnitriksom. Racionalna Gven će i ovoga puta pomoći da Ben Ten spase Deda Mraza, koga je oteo zli Vilgaks, a da u isto vreme sačuva i dragoceni sat.
Karte za predstave koje će se održati 25. i 26. decembra u terminima od 11.30, 14.00 i 16.00 časova već se mogu naći u prodaji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.