U trendu

Beskućnik spavao pod mostom, a onda se javila „miljenica Amerike“

Ovih dana naveliko se priča o velikodušnom gestu Sandre Bulck koja je odlučila da pomogne jednom beskućniku. Naime, poznata glumica donirala je 5.000 dolara Svendu Petersenu, 89-godišnjem beskućniku koji je radio kao upravitelj bazena jednog hotela na Beverli Hilsu, piše People.

„Nekad prođe četiri ili pet dana, a da ništa ne pojedem“, rekao je Svend za CBS-2. „Dok imam nešto da popijem, ja sam srećan“, dodao je.

Peterson je radio za hotel na Beverly Hilsu više od 40 godina i imao priliku da upozna mnoge zvezde i tako zaradio nadimak „Princ bazena“. Nakon što se našao na ulici, njegovi prijatelji počeli su da skupljaju donacije za njega putem GoFundMe online društvene platforme. Cilj im je da prikupe dovoljno novaca da kupe Svendu jednosoban stan u Los Anđelesu.

Svend duguje oko 71.000 dolara poreznoj upravi od prodaje svoje kuće, a spavao je pod mostom. Iznos koji su njegovi prijatelji za njega tražili iznosio je 5.900 dolara za stanarinu i hranu za tri meseca dok ne stane na noge. Do sad su prikupili skoro 30.000 dolara, a više od 350 ljudi priskočilo je Svendu u pomoć.

Jedna od njih bila je i Sandra Bulok, koja je donirala 5.000 dolara i ostavila poruku: „Sve će biti u redu, Luis Bulok (moj sin)“.

Mnogi su pohvalili gest 52-godišnje glumice koja je ovim potezom potvrdila svoju titulu jedne od „Miljenica Amerike“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.