„Betmen protiv Supermena” nominovan za najgori film godine

Komedija „Zulender 2” sa Benom Stilerom i blokbaster „Betmen protiv Supermena” sa Benom Aflekom osvojili su najviše nominacija za „Zlatnu malinu”, nagradu koja se dodeljuje najgorim filmovima.

Najveći broj nominacija, ukupno devet, dobio je „Zulender 2”, dok nominaciju manje ima „Betmen protiv Supermena”, koji je uprkos lošim kritikama zaradio skoro 900 miliona dolara.

Uz ova dva filma, u kategoriji najgoreg nominovani su filmovi: „Loši deka”, „Bogovi Egipta”, „Hilarina Amerika: tajna istorije Demokratske stranke” i „Dan nezavisnosti: nova pretnja”.

Uz Stilera i Afleka (igrao Betmena), u kategoriji najgoreg glumca nominovani su: Henri Kavil, koji tumači Supermena, Džerard Batler za uloge u filmovima „Bogovi Egipta” i „Pad Londona”, Robert de Niro za „Lošeg deku” i Dineš Dsuza za „Hilarinu Ameriku”.

Među glumicama, između ostalih, nominovane su: Megan Foks („Nindža kornjače”), Džulija Roberts za melodramu „Dan majki” i Naomi Vots za uloge u filmovima „Divergent” i „Shut In”.

„Zlatna malina” dodeljuje se od 1980. godine, a o nominacijama bira 1.000 članova fondacije „Zlatna malina”, koja parodira američku Akademiju za filmsku umetnost i nauku, koja dodeljuje Oskare. Inače, za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje. „Pobednici”, koji obično ne dođu na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturu zlatnožute maline koja košta 4,79 dolara. Međutim, oskarovke Sandra Bulok i Hali Beri jedine su „pobednice” koje su do sada došle na ceremoniju dodele i lično preuzele priznanje.

Dodela „Zlatnih malina” obično se organizuje dan pre svečane dodele Oskara, a ove godine to će biti 25. februara.

(Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.