U trendu

„Bin“, „Rat“ i „Dadilja“ stigli u bioskope

Akcioni film „Bornov ultimatum“ („The Bourne Ultimatum“) ponovo se probio na drugu poziciju liste najgledanijih filmova u Americi, potisnuvši komediju „Gas do daske 3“ („Rush Hour 3“) na treće mesto. Posle trećeg vikenda prikazivanja, treća avantura poznatog dueta koji čine Džeki Čen i Kris Taker premašila je sumu od 100 miliona zarađenih dolara. Premijera filma „Gas do daske 3“ kod nas zakazana je za sredu, 26. septembar, u Domu sindikata.
Na četvrtom mestu američke liste najgledanijih filmova protekle nedelje debitovao je „Mister Bin na odmoru“ („Mr. Bean’s Holiday“), koji je u domaćim bioskopima debitovao još početkom aprila. U novom ostvarenju mister Bin osvaja letovanje u Kanu, a uz to dobija i video-kameru da zabeleži svoje putešestvije. Posle serije nezgoda i slučaja zamene identiteta, Bin će se naći na dodeli Zlatne palme sa sinom čuvenog reditelja i mladom starletom u usponu pod rukom.
Film je režirao Stiv Bendelak (Steve Bendelack), a pored Rouana Etkinsona (Rowan Atkinson) uloge su poverene Vilemu Dafou (Willem Dafoe), Emi de Kon (Emma De Caunes) i Žanu Rošforu (Jean Rochefort).
Na petom mestu debitovao je „Rat“ („War“) i još jednom pokazao da Džejson Statam (Jason Statham) nije prešao u prvu holivudsku ligu, budući da njegovi filmovi beleže skromnije zarade u poređenju s ostvarenjima ostalih zvezda akcionog žanra. Glavne uloge poverene su Statamu i Džetu Liju (Jet Li), a pored njih jednu od uloga tumači bivša manekenka Devon Aoki (Devon Aoki).
Nakon svirepog ubistva partnera, FBI agent Džek Kraford (Statam) kreće u osvetničku misiju u nameri da sam presudi ozloglašenom plaćenom ubici (Li). Međutim, on se ponovo pojavljuje u poslu tek tri godine nakon ovog događaja da probudi krvavi rat između kineskog mafijaša Čenga i vođe japanskih jakuza Široa. U želji da se konačno suoči s ubicom svog prijatelja, Kraford donosi niz profesionalno gledano pogrešnih odluka, a ništa u vezi s čuvenim plaćenikom nije jednostavno kao što izgleda.
Na šestom mestu debitovao je film „The Nanny Diaries“, novi film Skarlet Johanson (Scarlett Johansson). Ona igra studentkinju Njujorškog univerziteta koja postaje dadilja sinu jednog bogatog para. Skromno odrastanje u Nju Džersiju zamenila je svakodnevnim životom na Park aveniji, gde je upoznala i čari ljubavi, što dodatno kompikuje njen već sada zbrkani život. Pored Johansonove u filmu igraju i Dona Marfi (Donna Murphy), Ališa Kiz (Alicia Keys), Lora Lini (Laura Linney), Pol Đamati (Paul Giamatti) i Kris Evans (Chris Evans).
Novi film Džoša Hartneta (Josh Hartnett) i Semjuela L. Džeksona (Samuel L. Jackson) – „Resurrecting the Champ“, nije se, nažalost, probio na listu deset najgledanijih filmova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.