U trendu

Čolić pre 35 godina odbio da snimi pesmu koja je potom postala ogroman hit (video)

Davne 1983. godine Momčilo Bajagić je Zdravku Čoliću ponudio tri pesme za novi album. Međutim, Čola je prihvatio samo dve, Tvoje oči i Afrika, ali je treću baladu odbio, što je bila velika greška.

Treća numera koju je Bajaga tada ponudio bila je Kad hodaš, koju je napisao kao član grupe Riblja čorba. Upravo ta grupa je snimila pesmu koja je i tri i po decenije kasnije svojeverstan evergrin i jedna od najlepših balada domaće rok scene.

Bajaga pesmu redovno izvodi na koncertima sa svojim Instruktorima. Zanimljivo je da je Marina Perazić u jednom intervjuu 2009. godine otkrila da je bila u kratkoj vezi sa Bajagićem početkom 80-ih i da je numera Kad hodaš posvećena njoj. Bajaga je, međutim, to demantovao.

Čolić je svojevremeno izjavio da mu je ovo najveća greška u karijeri i da će Kad hodaš rado otpevati na eventualnom „tribjut“ albumu Ribljoj čorbi o kome se davno pričalo, ali do realizacije, bar za sada, nije došlo.

Evo kako zvuči ova vanvremenska balada u izvođenju Bajage i Instruktora, koji su je otpevali na koncertu u Areni 2006. godine.

1 komentar
  1. Mirce

    Realno dobra je pesma ali nikako ne moze da se kaze da je jedna od najboljih balada rok scene ..balafama kao ..april u bg ..podlugovi ..ti si mi u krvi..su mnogo mnogo bolje pesme..Mislim da Coki nije pogresio u izboru…

Napišite komentar