Da li je ova serija nova „Igra prestola“? (foto)

Sa krajem „Igre prestola“ ostala je rupa na televizijskom tržištu epske fantazije, koju „Netfliks“ gleda da popuni najesen sa prvom sezonom serije „Veštac“. Prvi trejler će uskoro izaći, a do njega bi vreme trebalo da prekrate tek objavljen poster i fotografije.

„Najgora čudovišta su ona koja sami stvorimo“, piše u zaglavlju postera sa Henrijem Kavilom kao Geraltom od Rivije, koji sa litice gleda u maglu.

Serija Veštac bazirana je na bestseler romanima Andžeja Sapkovskog, koji su stekli svetsku slavu, a po njima je napravljena i video-igra, koja je stekla izuzetan status u gejming zajednici.

Radnja romana je smeštena u alternativni srednjevekovni svet i prati Geralta od Rivije, lovca na čudovišta koji je prošao rigorozni režim veštaca.

Osim toga, da bi postao veštac morao je da preživi nekoliko namerno indukovanih mutacija, koje su svi vešci morali da prođu. Mutacije su mu donele brojne nadljudske osobine i pojačale čula.

Pošto je početne mutacije podneo bolje od većine, njegovi mentori su odlučili da ga podvrgnu dodatnim mutacijama, čime je još više unapredio svoje sposobnosti, ali je izgubio svu pigmentaciju, zbog čega je prozvan beli vuk.

View this post on Instagram

Geralt #TheWitcher @Netflix @WitcherNetflix

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill) on

Geralt je profesionalni lovac na čudovišta i luta kraljevstvima u potrazi za poslom.

Kavilu će se u seriji pridružiti Anja Čolatra kao čarobnica Jenefer i Freja Alan u ulozi princeze Ciri, što znači da će prva sezona pratiti radnju iz romana.

„Netfliks“ je potvrdio da će Veštac imati svoj panel na „Komik-konu“ u San Dijegu 19. jula. Mnogi veruju da će tada uz trejler biti obelodanjen i tačan početak emitovanja serije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.