Danas počinje 13. KIDS FEST

13. Dečiji filmski festival KIDS FEST, koji se ove godine održava pod sloganom „Pod filmskim kišobranom“, svečano će otvoriti ambasadorka festivala, pop pevačica Ana Štajdohar, uz projekciju 3D filma „Družina iz džungle“, u sredu 1. novembra u 12 časova u Dečjem kulturnom centru u Beogradu. Na otvaranju festivala nastupiće plesni hor „DF hor“, koji predvodi Bojana Vunturišević. Takođe, publiku će pozdraviti glumci sinhronizacije filma „Družina iz džungle“, među kojima su Uroš Jovčić, Boris Milivojević, Stefan Bundalo, Aleksandra Širkić i Nikola Vujović.

Tokom 13. KIDS FEST-a, u periodu od 1. do 7. novembra, širom zemlje najmlađi ljubitelji sedme umetnosti biće u prilici da pogledaju 17 novih filmova – osam animiranih, sedam igranih i dva dokumentarna filma, od kojih će većina biti premijerno prikazana u Srbiji. Ove godine, Kids Fest nas vodi na pravo filmsko putovanje – od severa Finske, do dalekog Meksika. Filmovi koji će biti na reviji neće biti deo redovnih bioskopskih repertoara, tako da Kids Fest predstavlja jedinstvenu priliku da najmlađi uživaju u ovim filmovima.

Pored glavnog programa, najmlađe posetioce očekuje i radioničarski program u Dečjem kulturnom centru. Dani zabave i edukacije će obuhvatiti četiri tematska dana: Ferdinand dan, Dan kreativne animacije, Dan šonjavka i Dan meksičkog filma. Dečiji filmski festival održaće se u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Zrenjaninu, Nišu, i u preko 30 gradova širom Srbije. Cene karata za bioskopske projekcije na KIDS FEST-u su, i ove godine, veoma pristupačne, i kreću u rasponu od 150 do 355 dinara. Posetioci KIDS FEST-a mogu da dođu do svojih ulaznica na blagajnama bioskopa.

Program KIDS FEST Beograd

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.