Dejvid Haselhof

Dejvid Haselhof (David Hasselhoff) rođen je 1952. godine u Baltimoru. Poznati američki glumac jedan je od najprepoznatljivijih likova na televiziji širom sveta. Ušao je čak i u Ginisovu knjigu rekorda kao najgledanija TV zvezda.

Njegove prve ambicije bile su vezane za muzičku karijeru i pozorište. Najčešće je učestvovao u mjuziklima, a u slobodno vreme je pevao. Međutim, zahvaljujući pre svega ubeđivanju pozorišnih režisera, Haselhof odlučuje da se oproba i u televizijskim serijama.

Prve uloge dobio je u manje popularnim sapunicama, da bi se veoma brzo probio do uloga u udarnijim terminima na televiziji i do kvalitetnijih serija. Jedna od njihovih najuspešnijih serija bila je serija „Knight Rider“, koja je stekla ogromnu popularnost kako u Americi, tako i širom sveta. Ova serija prikazivana je u više od 80 zemalja, pa je Haselhofu donela svetsku popularnost.

Njegova sledeća serija u kojoj je pored glavne uloge imao i posao scenariste, režisera i delom producenta doživela je svetski uspeh koji je bio nezabeležen do tada. Reč je o seriji „BayWatch“. Ova serija snimala se od 1989. do 2000. godine. Najpre se prikazivala na NBC kanalu, koji je odbio da prikazuje seriju već posle prvog ciklusa. Haselhof je otkupio prava na prikazivanje i nastavio sa snimanjem serije koja je iz godine u godinu doživljavala sve veći uspeh. Delimični pad popularnosti nije prekinuo ovu seriju 2000. godine; ona je donekle modifikovana i snimanje je nastavljeno pod naslovom „BayWatch Hawaii“.

Haselhof je snimio i nekoliko muzičkih albuma, koji su najveću popularnost doživeli u Nemačkoj. Njegova pesma „Looking for Freedom“, koju je izveo uživo nekoliko dana posle rušenja Berlinskog zida, postala je neformalna himna u Nemačkoj.

Veoma je aktivan u humanitarnim aktivnostima. Osnovao je nekoliko fondova i kampova koji pomažu ugroženoj i hendikepiranoj deci. Oženjen je sa glumicom Pamelom Bah (Pamela Bach) i sa njom ima dvoje dece.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.