Dodeljene MTV-jeve video-nagrade

U nedelju, 9. septembra, dodeljene su video muzičke nagrade (Video Music Awards – VMA) muzičke televizijske stanice MTV u Las Vegasu. Veče je pripalo Rijani (Rihanna) i Džastinu Timberlejku (Justin Timberlake), koji su poneli po dve nagrade. Nagrada za najbolji video godine pripala je Rijani za internacionalni hit „Umbrella“, dok je Timberlejk poneo nagradu za najbolju kinematografiju u spotu za „Let Me Talk to You/My Love“ i najbolju režiju za „What Goes Around… Comes Around“.
Šou je otvorila Britni Spirs (Britney Spears) izvođenjem svog najnovijeg hita „Gimme More“ sa svog petog studijskog albuma, koji izlazi u novembru. Spirsova je delovala nezainteresovano i trapavo, a od njenog nekada fantastičnog tela nije ostalo mnogo. Ona ne samo da je otvarala usta u toku izvođenja nove numere već je na momente i potpuno prestajala da izvodi plejbek. To definitivno nije bio kambek dostojan pevačice koja je prodala toliko albuma, a sam nastup nije priličio otvaranju jedne takve ceremonije.
Na ceremoniji su nastupili tinejdžer Kris Braun (Chris Brown), Ališa Kiz (Alicia Keys), koja je izvela novu pesmu – „No One“, i pesmu Džordža Majkla (George Michael) „Freedom“, a na kraju večeri zajednički su nastupili Džastin Timberlejk (Justin Timberlake), Neli Furtado (Nelly Furtado) i Timbaland (Timbaland).
Timberlejk je na kraju večeri zasluženo dobio tzv. četvorostruku nagradu – „Quadruple Threat“, koja je prvi put dodeljena ove godine. On je prilikom preuzimanja nagrade savetovao stanicu MTV da se vrati korenima, te da više pušta video-spotove, a manje takozvane rijaliti emisije.
Nagradu za najbolju saradnju ponela je Bijonse (Beyonce) za pesmu „Beautiful Liar“, koju izvodi sa Šakirom (Shakira). Među ostalim nagrađenima su: „Fall Out Boy“ (najbolja grupa), „Gym Class Heroes“ (najbolji debitant) i Fergi (Fergie), koja nije došla da primi nagradu za najboljeg ženskog izvođača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.