U trendu

Dugo čuvana tajna: Lepa Brena odbila je ulogu u „Boljem životu“

Skoro svaki glumac u svojoj karijeri ima ulogu koju se pokajao što je prihvatio, i onu koju se pokajao što nije.

Uspeh pojedinih umetnika zbog neke scene bio je dovoljan da se njihove kolege možda i pokaju što su prvobitno odbili te iste uloge. Publici je jasno samo jedno – ovi filmovi i serije nikada ne bi bili isti da je u njima igrala originalna postava.

U čuvenoj domaćoj seriji “Otvorena vrata” lik trapavog, a dobroćudnog Voje trebalo je da odigra Vojin Ćetković. S obzirom na to da je tad bio na početku karijere, smatrao je da nema dovoljno iskustva za tu ulogu, pa ju je i odbio.

Glumac Nikola Đuričko, koji je od detinjstva bio glumački aktivan, sa zadovoljstvom je prihvatio ovu rolu i po njoj ostao prepoznatljiv.

Miji Aleksiću ponuđena je uloga starca Alekse u jednom od najboljih srpskih filmova “Ko to tamo peva”. Aleksić je iz privatnih razloga odbio poziv reditelja Slobodana Šijana. Izbor je pao na Miću Tomića, koji je opravdao očekivanja reditelja i iznova oduševio publiku.

Inače, u istom filmu Ljubiši Samardžiću ponuđena je uloga pevača, ali je ona na kraju ipak pripala Draganu Nikoliću.

Lepa Brena odbila je ulogu čuvene Nine Andrejević u seriji “Bolji život“, koja je kasnije proslavila njenu koleginicu Snežana Savić.

– To je bilo veoma davno i više se ne sećam ko me je sve zvao. Nisam imala vremena da radim serije, pošto snimanje može da traje i dve godine, već samo filmove. Tada sam bila preokupirana nastupima i turnejom širom bivše Jugoslavije i sveta. Snežana Savić je veliki profesionalac i maestralno je odigrala ulogu, što ja sigurno ne bih umela – potvrdila je Brena pre nekoliko godina, a prenosi Srbija Danas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar