U trendu

Dugo čuvana tajna: Popularni glumac napisao tekst za najveći Luisov hit (foto)

Numera „Opa, opa“ jedna je od najpoznatijih narodnih pesma koju je otpevao Ljubiša Stojanović Luis.

Međutim, malo ko zna da je tekst te numere, na muziku koju je komponovao Rade Radivojević, napisao glumac Vladan Savić.

Publika ga trenutno gleda u popularnoj seriji „Igra sudbine“, a zanimljivo je da je, osim glume, Vladan bio i sportski pilot i nagrađivani tekstopisac velikog broja pesama za koje mnogi ne znaju da ih je napisao

Svoju prvu ulogu Vladan je imao u legendarnom filmu „Varljivo leto ’68“, snimanom 1984. godine, a publika ga pamti i po serijama „Bolji život“, „Gore dole“, „Bela lađa“…

Savić je oženjen i otac dvojice sinova, a i njegova supruga Kristina, sa kojom je glumio u nekoliko predstava, ima bogatu muzičku karijeru.

Kristina je završila nižu i srednju muzičku školu, a 1995. primljena na klavirski odsek Akademije u Novom Sadu. Diplomirala je na ovom odseku u klasi prof. Iris Kobal, kao jedan od najboljih studenata generacije.

Tokom muzičkog školovanja bavila se pevanjem radeći sa mnogim bendovima, da bi 1998. postala stalni član Čolićevog pratećeg benda, u svojstvu pratećeg vokala. Iste godine počinje da radi u Pozorištu na Terazijama, kao solista hora, gde je i danas stalno zaposlena.

Kristina je u periodu od 2009. do 2012. nastupala je sa Ivanom Bosiljčićem na njegovim muzičko-poetskim večerima više od 100 puta u zemlji i inostranstvu, a ono što je posebno zanimljivo jeste da je 2013. nastupila na Beosongu, a tekst za numeru „Za tebe živim“ – napisao je njen suprug.

View this post on Instagram

#ostanikodkuće još samo malo!

A post shared by Vladan Savić (@vladansavicofficial) on

„Što se tiče mog privatnog života, nema tu ničeg spektakularnog da bih bio često u novinama. Nisam sklon skandalima, nemam ljubavnicu, sinovi mi se ne drogiraju, oženjen sam istom ženom skoro dvadeset godina. Možda je zanimljivo to što sam bio sportski pilot i što sam nagrađivani tekstopisac velikog broja pesama za koje mnogi ne znaju da sam ih ja napisao. Iako sam uglavnom pisao rok i pop pesme, pomenuću samo jedan narodnjak, a to je “Opa, opa”, koji je pevao legendarni Luis“, priznao je glumac jednom prilikom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.