U trendu

Dženifer Aniston

Dženifer Aniston (Jennifer Aniston) rođena je 11. februara 1969. godine u Kaliforniji. Budući grčkog porekla, veći deo detinjstva provela je u Grčkoj. Njeno pravo prezime zapravo je Anastasakis. Sa porodicom se vratila u Ameriku kada je njen otac dobio ulogu u jednoj televizijskoj sapunici.

Roditelji su joj se razveli 1980. godine i od tada je živela sa majkom. Od ranog detinjstva, bila je naklonjena umetnosti i glumi. Upisala je privatnu srednju školu umetnosti, gde je pokazala svoj talenat, kako u glumi, tako i u drugim umetnostima. Jedna od njenih slika izložena je u Nacionalnom muzeju u Njujorku. Kada je 1987. godine maturirala, počela je da se pojavljuje u TV reklamama, ali nedovoljno, te je radi dodatne zarade radila kao konobarica.

U potrazi za boljim angažmanima, seli se u Los Anđeles, gde dobija nekoliko uloga u TV sapunicama, koje se nisu proslavile kod gledalaca. Učestvovala je na audiciji za seriju „Prijatelji“ i dobila jednu od glavnih uloga. Serija je u veoma kratkom roku postigla veliki uspeh, kako kod kritičara, tako i kod publike. Pri tom je pomenuta serija imena glumaca u glavnim ulogama proslavila i u Holivudu i donela im veliku medijsku pažnju.

Dženifer Aniston pokušala je da iskoristi svoju popularnost i oproba se u filmovima. Dobila je nekoliko uloga u nekim nezapaženim filmovima, a prva i dosad jedina njena glavna uloga bila je u filmu „Picture Perfect“, koji joj je doneo i ček na dva miliona dolara. Ipak, ukoliko bismo uporedili ovu zaradu sa njenom zaradom po epizodi serije „Prijatelji“ koja iznosi 750 hiljada dolara – jasno je od čega ova glumica „živi“.

Od 1995. godine bila je sa Adamom Djuricom (Adam Duritz), članom benda Counting Crows, pre nego što je započela trogodišnju ljubavnu romansu sa glumcem Tejtom Donovanom (Tate Donovan). Posle ove veze, započela je ozbiljnu ljubavnu vezu sa Bredom Pitom koja je krunisana brakom 2000. godine u Kaliforniji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.