U trendu

Džeri Sajnfeld

Džeri Sajnfeld (Jerry Seinfeld) rođen je 29. aprila 1954. godine u Njujorku. Kako sam tvrdi, komedijom je bio opsednut od svoje osme godine. Već sa 18 godina, imao je svoje prve nastupe po lokalnim klubovima u Njujorku. Posle dve godine, postao je najpopularniji zabavljač u Njujorku, a klub u kom je najčešće nastupao postao je, zahvaljujući njemu, jedno od najpopularnijih mesta za izlazak u Njujorku.

Kada je završio koledž, počeo je da nastupa po svim državama u SAD. Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, imao je više od 300 nastupa godišnje. Prvo njegovo pojavljivanje na televiziji bilo je 1981. godine, u zabavnoj emisiji „The Tonight Show“. Odlična reakcija publike omogućila mu je da se narednih godina konstantno pojavljuje u zabavnim televizijskim emisijama. Njegovi nastupi zasnivaju se na satiri i ismevanju svakodnevnih apsurda.

Godine 1988. proglašen je za najsmešnijeg muškarca na dodeli američkih nagrada za komedije. Iste godine dolazi na ideju da snimi sopstvenu seriju. Ideja je realizovana 1990. godine, kada je na popularnoj američkoj televiziji NBC počela da se prikazuje njegova serija jednostavnog naziva – „Sajnfeld“. Prikazivana je osam godina i u tom periodu Džeri Sajnfeld je bio jedan od najpopularnijih televizijskih glumaca u Americi.

Privatni život ovog televizijskog glumca dugo je bio pod lupom žute štampe. Najpre je bio u vezi sa šesnaestogodišnjom devojkom (tada je imao 38 godina), a 1998. godine snimljen je sa Džesikom Sklar, nekoliko dana pošto se ona vratila sa svog medenog meseca. Džesika se ubrzo razvela od svog muža, a sa Džerijem se venčala krajem 1999. godine. Ovaj par danas živi sa svoje dvoje dece u Njujorku.

Sajnfeld je nedavno napisao i svoju prvu komediju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.