Džim Brodbent u šestom „Hariju Poteru“

Britanski glumac Džim Brodbent (Jim Broadbent) je novo pojačanje Hari Poter ekipi. U nedavnom intervjuu on je otkrio koji lik će tumačiti u sledećem nastavku priče o mladom čarobnjaku – „Hari Poter i polukrvni princ“ („Harry Potter and the Half-Blood Prince“), čije snimanje počinje 21. novembra ove godine.
Brodbent kaže: „Igram Horasa Slaghorna, penzionisanog profesora magije, koga vraćaju u školu jer jedini poznaje tajne potrebne za borbu protiv Smrtoždera.“ Glumac otkriva da je reč o prilično komičnom liku i dodaje da je već isprobao nekoliko interesantnih kostima, što ga je dodatno zabavilo, iako snimanje još nije počelo.
U novom nastavku avanture Hari započinje šestu godinu u Hogvortsu. Gledaoci širom sveta ponovo će biti u prilici da uživaju u magijama mladih čarobnjaka, koje tumače zvezde: Danijel Redklif (Daniel Radcliffe), Rupert Grint (Rupert Grint), Ema Votson (Emma Watson) i mnogi drugi. Režija šestog nastavka ponovo je poverena Dejvidu Jejtsu (David Yates), koji je režirao i ovogodišnji nastavak – „Hari Poter i Red feniksa“ („Harry Potter and the Order of the Phoenix“). Scenario je napisao Stiv Klouvs (Steve Kloves) po romanu Džoun Rouling (J.K. Rowling).
Šesti nastavak popularne franšize – „Hari Poter i polukrvni princ“, stiže u domaće bioskope 20. novembra 2008. godine. Za sve koji nisu čitali šesti nastavak knjige otkrivamo da je prevod imena lika koji će igrati glumac Džim Brodbent – Horacije Pužorog (Horace Slughorn).
Brodbent će tumačiti i jedan od likova u još jednom dugo iščekivanom nastavku – „Indijana Džouns i kraljevstvo kristalne lobanje“ („Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull“). Igraće Indijaninog kolegu s Jejla koji će zameniti doktora Markusa Brodija iz ranijih filmova o Indijani. Brodija je tumačio pokojni Denholm Eliot (Denholm Elliott).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.