Džim Keri

Džim Keri, čije je pravo ime Džejms Judžin Keri (James Eugene Carrey), rođen je 17. januara 1962. godine u Kanadi. Već od svoje petnaeste godine, ovaj glumac igrao je u različitim komičnim ostvarenjima – serijama, parodijama, komedijama, ali i smešnim reklamama. Sa 16 godina radio je kao portir u jednoj fabrici, ali je posle godinu dana napustio posao i krenuo u izgradnju glumačke karijere.

Sa 19 godina seli se u Holivud, gde ubrzo dobija nekoliko uloga na audicijama za filmove koje su organizovale televizije. Do 1994. godine, dobio je nekoliko uloga u manje poznatim komedijama koje nisu doživele neki veći uspeh. „Ace Ventura“, u kojoj je dobio ulogu 1994. godine, učinila je njegov lik, humorističke i mimičke sposobnosti veoma poznatim. Uspeh ovog filma bio je uvod u niz hit komedija u kojima je Keri dobijao glavne uloge. Usledili su njegovi najveći filmovi: „Glupan i tupan“, „Maska“, „The Cable Guy“, „Betmen zauvek“, „Trumanov šou“ i „Čovek na mesecu“.

Dobio je dva Zlatna globusa za uloge u komedijama i ubrzo postao jedan od najplaćenijih glumaca u Holivudu, sa prosečnom zaradom od 20 miliona dolara.

Melisa Vomer (Melissa Womer) bila je njegova prva supruga sa kojom ima jednu ćerku. Posle razvoda, imao je veoma kratak brak sa glumicom iz filma „Glupan i tupan“, Loren Holi (Lauren Holly). Treći njegov brak takođe je kratko trajao, a partnerka mu je bila Rene Zelveger (Renee Zellweger), koja je glumila u Kerijevom poslednjem filmu „Me, Myself and Irene“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.