Džon Kjusak

Džon Kjusak (John Cusack) rođen je 26. juna 1966. godine u Ilinoisu. Njegov otac je bio poznat filmski radnik u Ilinoisu, a rođena sestra čuvena glumica – Džoan Kjusak.

Džon je sa samo osam godina postao član jednog regionalnog pozorišta, a sa 12 godina, njegov glas je bio korišćen za snimanje velikog broja komercijalnih reklama u Americi. Prvo pojavljivanje u filmu Džon je imao sa 18 godina, u tinejdžerskom filmu „Odeljenje“. Odličan nastup i odlična gluma u filmu obezbedili su mu uloge u nekoliko tinejdžerskih filmova snimljenih sredinom osamdesetih godina. Jedan od tih filmova bio je i „The Sure Thing“, u kom je glumio Lojda Dablera, za čiji život Kjusak kaže da je najsličniji njegovom privatnom.

Prvu ulogu u netinejdžerskom filmu Kjusak je dobio 1990. godine u filmu „The Grifters“, gde mu je partnerka bila Andželika Hjuston. Film je imao solidan komercijalni uspeh. Najveći projekat ovog glumca bio je film „Grosse Point Blank“. U ovom filmu je, pored glavne uloge, učestvovao i kao koproducent i saradnik na scenariju. Film je doživeo solidan komercijalni uspeh i dve nominacije za Oskara.

Krajem devedesetih i početkom 21. veka, Kjusak je imao nekoliko uspešnih uloga od kojih se izdvajaju one u filmovima: „Bašta dobra i zla“, „Biti Džon Malkovič“, „Identitet“ i „America“s Sweethearts“. Pokazalo se da je ovo glumac za sve žanrove. Komedije, horori, akcije, drame – svuda je dobijao najbolje kritike.

Sredinom 2003. godine preminuo mu je otac, koji mu je davao najveću podršku u glumi, od raka unutrašnjih organa.

Džon Kjusak jedan je od najtraženijih neženja u Americi. Živi u Los Anđelesu sa verenicom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.