U trendu

Džordž Kluni

Džordž Kluni (George Clooney) rođen je 6. maja 1961. godine u državi Kentaki, SAD, gde je i odrastao. Njegov otac Nik bio je poznati televizijski voditelj, a majka manekenka. Njegova tetka Rouzmari Kluni (Rosemary Clooney) poznata je pevačica.

Sa 16 godina, pokušao je da uđe u bejzbol tim „Cincinnati Reds“, ali pošto u tome nije uspeo, upisao je Univerzitet u Severnom Kentakiju. Svoju prvu ulogu dobio je uz pomoć svog rođaka, u filmu „And They’re Off“ 1982. godine. Odmah posle toga, seli se u Los Anđeles radi stvaranja glumačke karijere. U tom periodu učio je glumu u Beverli Hils pozorištu.

Sve do serije „ER“ (popularne i kod nas), koja je prvi put prikazana 1994. godine, glumio je u niskobudžetnim serijama. Ulogom u pomenutoj seriji skrenuo je pažnju kako na svoj glumački talenat, tako i na fizički izgled. Ubrzo je izabran za jednog od 50 najlepših ljudi, proglašen najbolje obučenom zvezdom i najseksepilnijim živim muškarcem od strane poznatog časopisa „People“. Usledili su i prvi poznatiji filmovi: „One Fine Day“ sa Mišel Fajfer i „Od sumraka do svitanja“ Kventina Tarantina.

Ubrzo je dobio i jednu od svojih najvećih glavnih uloga – Betmen – koja mu je donela 10 miliona dolara zarade. Od poznatijih filmova izdvaja se i „Out of Sight“, zatim „Mirotvorac“, u kom je glumio sa Nikol Kidman, i mnogi drugi.

„ER“ napustio je 1999. godine, u petnaestom ciklusu uspešne serije, što je po mnogima označilo kraj uspeha ove serije. I zaista, gledanost serije drastično je opala. Odmah su počeli pregovori o Klunijevom povratku u seriju, ali do sada bez uspeha.

Nakon povlačenja iz ove serije, Kluni je snimio osam filmova u toku 1999. i 2000. godine, među kojima se ističu „Tri kralja“ i „O, brate, gde si“. Bio je u braku sa Talijom Balsam od 1989. do 1992. godine. Sada je još uvek jedan od najpoželjnijih neoženjenih muškaraca.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.