Džulija Roberts

Džulija Fiona Roberts (Julia Fiona Roberts) rođena je 28. oktobra 1967. godine u Džordžiji. Njeni roditelji razveli su se kada je imala četiri godine, a otac joj je umro kada je imala devet godina. Odmah po završetku srednje škole, otišla je sestri u Njujork, gde je radila kao model. Njen brat, koji je već tada imao nekoliko filmskih uloga, rezervisao joj je sporednu ulogu u filmu „Crvena krv“, što je bio njen filmski debi.

Ubrzo je dobila ulogu u filmu „Steel Magnolias“ koja joj je donela dosta angažmana, ali i Zlatni globus za sporednu žensku ulogu. Svoj današnji status u Holivudu stekla je ulogom u filmu „Pretty Women“, sa Ričardom Girom. Neverovatan komercijalni uspeh ovog filma doneo joj je i prvu nominaciju za Oskara za glavnu žensku ulogu.

U toku narednih nekoliko godina, filmovi u kojima je igrala nisu imali naročite uspehe. Zapaženu ulogu ostvarila je u filmu „Pret-A-Porter“. Međutim, pravi povratak na filmsko platno nastao je sa ulogama u filmovima „Venčanje mog najboljeg prijatelja“ i „Teorija zavere“.

Najveću ulogu u karijeri ostvarila je 2000. godine u filmu „Erin Brokovič“. Ovaj film imao je ogroman uspeh kod kritičara, ali i veliki komercijalni uspeh. Džulija Roberts je za ulogu dobila nagradu Oskar, Zlatni globus i mnoštvo međunarodnih nagrada. Zarada od 20 miliona dolara za ulogu u filmu učinila ju je najplaćenijom glumicom svih vremena.

Privatni život ove glumice uvek je bio u centru pažnje žute štampe. Raskidi i nove veze Džulije Roberts zauzimali su naslovne strane mnogih tabloida. Bila je u braku sa Lajlom Lavetom (Lyle Lovett), a danas je sa kamermanom Danijelom Moderom (Daniel Moder). Od poznatih ličnosti, bila je u vezi sa Metjuom Perijem i Džejsonom Patrikom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.