U trendu

Gola Plejbojeva zečica na vrhu planine uvredila čitav jedan narod (foto)

Manekenka i Plejbojeva zečica Džejlin Kuk uvredila je Maore poziranjem na vrhu jedne planine.

Džejlin se sa dečkom i fotografom Džošom Šoom popela na vrh planine Taranaki na Novom Zelandu kako bi se na njemu skinula „do kraja“ i odradila dugo planirano poziranje.

Fotografija koju vidite nastala je posle 12 sati dugog uspona na vrh planine a Džejlin je tom prilikom na Instagramu napisala:

„Ovaj uspon me promenio zauvek. Dokazala sam da mogu i ponosna sam na ovaj uspeh“.

View this post on Instagram

WE DID IT!! This was BY FAR the hardest thing I have ever done! Both mentally and physically. 2 minutes out of the car park I was already hurting, sweating and ready to turn back 😂 But it's amazing what you can accomplish with the encouragement and support of your partner! I could not have done this without you babe @thejoshshaw! • 🏔 Mount Taranaki Summit 🔭 9000ft ❄️ -11'C/35km winds 🏃🏻‍♀️ 12.6km (1.6km elevation) ⏰ 2am – 6.30pm (12hr hike time) • This climb has forever changed me. I proved just how far I could push myself and I am truely proud of my accomplishment. This mountain was steep, rugged, ever changing and just pure brutal! Safe to say, I will never do it again 😅

A post shared by @ jaylenecook_ on

Maori su bili jako ljuti na manekenku jer je ova planina za njih sveta i niko se na njenom vrhu nikada nije skidao.

„Mi se ne penjemo na planinu jer je smatramo našim pretkom. Prihvatamo što se ljudi penju na vrh planine, ali tražimo da pokažu i poštovanje. Mnogim ljudima to ništa ne znači, ali moji rođaci i prijatelji bili su jako uznemireni zbog ove fotografije jer smatraju ovo velikim nepoštovanjem planine“, izjavio je Denis Ngavare, pripadnik plemena.

Kuk je odgovorila kako ne vidi ništa uvredljivo u gestu koji je napravila, budući da je prethodno bila upoznata sa istorijom planine.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar