U trendu

„Hari Poter 5“ premijerno u Tokiju

Od 2001. godine, kada su filmovi o mladom čarobnjaku i njegovim avanturama u školi magije i čarobnjaštva debitovali na velikom platnu, premijere su tradicionalno održavane u Londonu, u Velikoj Britaniji. „Hari Poter i Red feniksa“ („Harry Potter and the Order of the Phoenix“) je prvi film iz serijala koji će biti premijerno prikazan izvan domovine književnice Džoan Rouling (J.K. Rowling). Svetska premijera petog filma održaće se u Tokiju 28. juna, čak dve nedelje pre zvaničnog bioskopskog starta.
U filmu „Hari Poter i Red feniksa“ Hari počinje svoju petu godinu školovanja na Hogvortsu i otkriva da veliki deo zajednice čarobnjaka negira njegov nedavni susret sa zlim lordom Voldemortom i radije žmuri na vest o Voldemortovom povratku. U strahu od toga da Hogvortsov uvaženi direktor, Albus Dambldor, širi dezinformaciju da se Voldemor vratio ne bi li umanjio njegovu moć i preuzeo njegov posao, ministar magije Kornelijus Fadž imenuje novog profesora za odbranu od mračnih veština, koji će motriti na Dambldora i učenike Hogvortsa.
Međutim, profesorka Dolores Ambridž, koja vodi nastavu podržanu od strane ministarstva, ostavlja mlade čarobnjake nedovoljno spremne da se odbrane od mračnih sila koje prete i njima i celoj zajednici čarobnjaka, tako da Hari, uz pomoć svojih prijatelja Hermione i Rona, preuzima stvari u svoje ruke. On se tajno sastaje s grupom učenika koji sebe nazivaju „Dambldorova armija“ i podučava ih kako da se brane od crne magije, spremajući hrabre mlade čarobnjake za veliku bitku koja predstoji.
Nakon premijere u Tokiju, film će imati evropsku premijeru 3. jula u Londonu i američku, u Los Anđelesu, 8. jula. „Hari Poter i Red feniksa“ stiže u domaće bioskope 12. jula. Prethodna četiri filma iz serijala zaradila su preko 3,5 milijardi dolara širom sveta.
Koristan link
Hari Poter i Red feniksa (srpski)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.