U trendu

„Helboj 2“ najgledaniji film

Nastavak originalnog filma "Helboj" iz 2004. godine, pod imenom "Helboj 2: zlatna armija", zauzeo je prvo mesto na listi najgledanijih filmova u Americi protekle nedelje. Režiser Giljermo del Toro (Guillermo del Toro), poznat po režiji filma "Panov lavirint" i kao budući reditelj "Hobita", stao je iza ovog projekta u trostrukoj ulozi – reditelja, scenariste i producenta.
Del Toro je ipak odigrao najvažniju ulogu kao pokretačka snaga filma budući da je za četiri godine, koliko je prošlo između dva filma, "Soni" odlučio da zbog skromnog učinka prvog dela filma odustane od "Helboj" franšize. Poznati režiser iskoristio je sav svoj kredibilitet da prenese franšizu u kuću "Univerzal" i nastavi rad na ovom zanimljivom strip junaku.
"Helboj" je baziran na stripu "Dark Horse Comics" Majka Minjole, koji je takođe učestvovao u kreativnom radu na oba filma. Glavne uloge tumače Ron Perlman (Ron Perlman), Selma Bler (Selma Blair), Džefri Tambor (Jeffrey Tambor), Set Mekfarlan (Seth MacFarlane), Rupert Evans (Rupert Evans) i Džon Hart (John Hurt).
Kada se prekine primirje između čovečanstva i nevidljivog domena fantastike, Zemlji preti pravi pakao. Surovi vođa pokrenuće nezaustavljivu armiju čudnih stvorenja. Sada je na najjačem i najborbenijem Zemljinom superheroju da zaustavi neumoljivog diktatora i njegove razbojnike. Možda je on crven; možda ima rogove i rep; možda je neshvaćen. Ali, ako treba završiti krvavi posao, prvo treba zvati njega – Helboja.
Ovako izgleda top-lista najbolje kotiranih filmova po zaradama na američkim blagajnama za drugi vikend (11-13.) jula:

  1. "Helboj 2" ("Hellboy II: The Golden Army")
  2. "Henkok" ("Hancock")
  3. "Put u središte Zemlje" ("Journey to the Center of the Earth")
  4. "Voli" ("WALL·E")
  5. "Tražen" ("Wanted")
  6. "Uhvati Smarta" ("Get Smart")
  7. "Upoznajte Dejva" ("Meet Dave")
  8. "Kung-fu panda" ("Kung Fu Panda")
  9. "Kit Kittredge: An American Girl"
  10. "Indijana Džouns i kraljevstvo kristalne lobanje" ("Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull")

Uskoro čitajte više o najgledanijim filmovima u Americi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar