„Hronika Spajdervikovih“ među najgledanijim

Na drugom mestu liste našao se film „The Spiderwick Chronicles“ u režiji Marka Votersa (Mark Waters). Nakon useljenja u pomalo oronulu kuću Spajdervikovih, mlada majka i njeni blizanci, Džered i Sajmon Grejs, i mlađa ćerka Melori bivaju uvučeni u alternativni svet pun vila i neobičnih stvorova. Film je ekranizacija popularnog serijala knjiga za decu.
Uloge Džereda i Sajmona tumači mladi, ali talentovani Fredi Hajmor (Freddie Highmore), koji se već dokazao ulogama u filmovima „Čarli i fabrika čokolade“ i „U potrazi za Nedođijom“. U ostalim ulogama su Meri-Luiz Parker (Mary-Louise Parker), Nik Nolti (Nick Nolte), Džoan Plaurajt (Joan Plowright), Endru Makarti (Andrew McCarthy), Dejvid Stratern (David Strathairn) i Set Rogen (Seth Rogen).
Mjuzikl „Uhvati ritam 2“ („Step Up 2 the Streets“), nastavak svetskog hita „Uhvati ritam“ („Step Up“) iz 2006. godine, našao se na trećem mestu liste, zaradivši 28 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja. Film prati priču ulične plesačice Endi, koja upisuje elitnu umetničku školu i pokušava da se uklopi u novu sredinu.
Na petom mestu liste našla se romantična komedija „Definitely, Maybe“ s Rajanom Rejnoldsom (Ryan Reynolds) u glavnoj ulozi. Vil Hejz je usred brakorazvodne parnice, a njegova desetogodišnja ćerka Maja odjednom počinje da ga zapitkuje o njegovom životu pre braka. Ona želi da zna apsolutno sve o životu svojih roditelja, uključujući i to kako su se upoznali i zaljubili jedno u drugo.
Vilova priča počinje 1992. godine, kada se on kao mladi političar željan dokazivanja preselio na Menhetn da bi radio na Klintonovoj kampanji. Iz tog perioda Vil se priseća i tri ljubavne veze sa potpuno različitim ženama. Ne želeći da pričom povredi svoju jedinicu, Vil menja imena svojih mladalačkih ljubavi, tako da mala Maja ne shvata koja je od tri opisane žene njena majka. Njena pitanja će podstaći sasvim drugačiji kraj priče.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.