U trendu

I Dastina Hofmana i Breta Ratnera optužuju za seksualno uznemiravanje

Optužbe za seksualno uznemiravanje iznete su danas u američkim medijima i na račun glumca Dastina Hofmana i režisera Breta Ratnera, poslednjih u nizu holivudskih zvezda suočenih s takvim optužbama.

Kriza koja potresa Holivud započeta je iznošenjem optužbi za seksualno zlostavljanje protiv producenta Harvija Vajnstajna, a na toj listi u medjuvremenu su se našli i glumci Kevin Spejsi i Džeremi Piven i scenarista i režiser Džejms Tobak, navodi Asošiejted pres.

Glumica Ana Grem Hanter optužila je danas oskarovca Hofmana (80) za seksualno uznemiravanje 1985, kada je imala 17 godina, a on 48.

Ona je u kolumni za časopis Holivud riporter navela da ju je Hofman dodirivao na snimanju filma „Smrt trgovačkog putnika“ (Death of a Salesman) i „pričao joj o seksu“.

Hofman joj se danas izvinio za „bilo šta što je uradio, a što je moglo da je stavi u neprijatnu situaciju“ i dodao da ta situacija „ne pokazuje ko je on“.

Šest žena, uključujući i američku glumicu Oliviju Mun, optužilo je u današnjem Los Andjeles tajmsu i režisera Breta Ratnera za seksualno uznemiravanje i neprikladno ponašanje.

Mun je za taj list rekla da je tokom snimanja filma „Posle sumraka“ 2004. godine, Ratner masturbirao pred njom u njegovoj prikolici. Ona je taj incident opisala u knjizi eseja 2010. godine, ne navodeći tada Ratnerovo ime.

Los Andjeles tajms je danas opisao i druge situacije u kojima je Ratner navodno agresivno nastupao prema glumicama, od kojih neke tvrde da ih je pratio do kupatila.

Tadašnja manekenka Eri Sasaki rekla je da je Ratner nagovestio da će joj dati ulogu u filmu „Gas do daske 2“ (Rush hour 2) ako bude spavala s njim.

Ratnerov advokat Martin Singer rekao je danas da njegov klijent „oštro odbacuje gnusne ponižavajuće optužbe“.

Dastin Hofman je poznat ulogama u brojnim filmovima, medju kojima su „Diplomac“, „Kramer protiv Kramera“, „Kišni čovek“, „Svi predsednikovi ljudi“, „Tutsi“, „Mali veliki čovek“, „Ponoćni kauboj“, „Psi od slame“, „Maratonac“, „Dežurni krivci“.

Ratner je režirao serijal filmova „Gas do daske“ i filmove „Crveni zmaj“ (Red dragon) i „Iks-men 3: Poslednje uporište“ (X-Men: The Last Stand).

Lavina optužbi pokrenuta je navodima protiv producenta Harvija Vajnstajna, koga je nekoliko desetina žena optužilo za seksualno uznemiravanje ili zlostavljanje. Nekoliko dana od prvih optužbi protiv njega, Vajnstajn je dobio otkaz u kompaniji čiji je osnivač.

Kompanija Netfliks juče je obustavila snimanje poslednje, šeste sezone serije „Kuća od karata“, posle optužbi na račun Kevina Spejsija, koji u seriji igra glavnu ulogu. Spejsija je glumac Entoni Rep optužio da ga je seksualno uznemiravao 1986. godine, kao četrnaestogodišnjaka.

Posle odluke da se pauzira snimanje „Kuće od karata“, danas je izneta i druga optužba protiv Spejsija. Meksički glumac Roberto Kavazos naveo je na Fejsbuku da je imao nekoliko susreta sa Spejsijem koji su „blizu zlostavljanja“. On je opisao njihov susret u baru londonskog pozorišta „Old Vic“, čiji je umetnički direktor Spejsi bio od 2004. do 2015. godine, rekavši da je čuveni glumac pokušao da ga mazi protiv njegove volje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.