Jedan dan gospođice Petigru

Ovih dana u američkim bioskopima debitovaće zanimljiva romantična komedija – „Miss Pettigrew Lives for a Day“. Glavne uloge poverene su Franses Mekdormand (Frances McDormand), Ejmi Adams (Amy Adams), Širli Henderson (Shirley Henderson), Liju Pejsu (Lee Pace) i Marku Strongu (Mark Strong).
Radnja se dešava u Londonu 1939. godine. Sredovečna gospođica Ženeviv Petigru (Franses Mekdormand) je nepravično otpuštena s posla dadilje. Gospođica Petigru uviđa da prvi put za dve decenije treba da iskoristi svoj slobodan dan. Našavši se sasvim slučajno u pravo vreme na pravom mestu, gospođica Petigru dobija posao tzv. socijalne sekretarice mlade američke glumice i pevačice u usponu Delisije Lafoz (Ejmi Adams).
Gospođica Petigru se tako iznenada nađe u potpuno različitom svetu od onog koji je dotad poznavala. Njen svet postaju frizeri, kozmetičari, veliki društveni događaji i poznati ljudi iz holivudskog džet-seta. Ona postaje i glavna Delisijina savetnica za pitanja srca i karijere. Tri muškarca se intenzivno bore za Delisijinu naklonost – odani pijanista Majkl, zastrašujući vlasnik noćnog kluba Nik i upečatljivi posrednik Fil.
I sama gospođica Petigru će se naći u centru pažnje poznatog kreatora, galantnog Džoa. Njegova verenica Edit na vreme uviđa opasnost, a jedina je upoznata s tajnom kako je nova „socijalna sekretarica“ dobila posao. Edit će sve svoje snage uperiti ka tome da potkopa novostečeni kredibilitet gospođice Petigru. U sledećih 24 časa Ženeviv i Delisija će dati jedna drugoj dovoljno snage da odvažno krenu onim romantičnim putem koji im je suđen.
Film je baziran na romanu Vinifred Votson (Winifred Watson) iz 1938. godine. Režirao ga je Barat Naluri (Bharat Nalluri).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.