U trendu

Jutjuber uložio ogroman novac da napravi pravi „Squid game“, scenografija izgleda impresivno

Jutjub zvezda izazvala je kontroverzu na internetu nakon što je potrošio više od 3,5 miliona dolara rekreirajući svaku igru iz hit Netfliksove hit serije Squid Game.

MrBeast, 23-godišnji Jutjuber, čije je pravo ime Džimi Donaldson, objavio je na TikToku 11. oktobra da će ‘oživeti’ južnokorejsku seriju u stvarnom životu ako TikTok dobije 10 miliona lajkova. Nakon što je prešao preko 10 miliona – trenutno na 18 miliona – multimilioner je počeo da rekonstruiše sve igre iz serije koja govori o dugom opterećenim Korejcima koji do smrti igraju jezive igre ne bi li osvojili glavnu nagradu od 45,6 milijardi južnokorejskih vona (38,6 miliona dolara).

Takmičari su se borili za nagradu od 456.000 dolara

Mr. Beast je pozvao 456 učesnika da igraju Squid game i ponudio im novčanu nagradu od 456.000 dolara, Donaldson je, zajedno sa kompanijom za mobilne igreice Bravl Stars, rekonstruisao sve igre, uključujući Red Light/Green Light, Marbles i Stakleni most.

Za razliku od serije u kojoj je gubitak u igri značio i smrt, u ovoj verziji su bile postavljeni sunđeri ispod staklenog mosta, dok su takmičari imali pakete sa bojama zakačene za trenerke koje su eksplodirale, stimulišući efekte pucnja koji su stvarali fleke na njihovoj odeći ukoliko budu eliminisani.

Jutjuber je zabeležio svoj poduhvat na društvenim mrežama, napisavši na Tviteru: „Squid Game je snimljen i sada samo treba da se montira, to je najluđi video koji smo ikada snimili 100 puta!“

Takođe je otkrio da je organizacija koštala 3,5 miliona dolara, od toga je 2 miliona dolara potrošeno za pravljenje scenografije i konstrukciju i 1,5 miliona dolara u nagradama.

Donaldson, rođen u Kanzasu, zaradio je bogatstvo od 25 miliona dolara i ima više od 76 miliona pretplatnika na svom Jutjub kanalu. On je zaslužan za popularizaciju žanra društvenih medija fokusiranog na kreiranje skupih i ekstremnih vratolomija koje su u prošlosti uključivale davanje milion dolara onome ko bi mogao da nosi tu količinu novca, a da ne ispusti ni jednu novčanicu, i provođenje 50 sati u zatvoru sa maksimalnim obezbeđenjem.

Njegov najnoviji projekat izazvao je kontroverzu, a kritičari su optužili Donaldsona da je propustio poentu serije, koja je bila da istakne nivo ličnog duga među ljudima u Južnoj Koreji.

„Samo se razmeću nekim slučajnim disparitetom u bogatstvu. U lažnoj rekreaciji emisije o razmetanju nejednakosti u bogatstvu“, napisao je korisnik Tvitera Backflipsimmons.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar