Kajli Džener – najmlađa milionerka po Forbsu

Kajli Džener je, zahvaljujući svom brendu „Kajli kozmetika“, čija je vrednost sada 800 miliona dolara, na putu da postane najmlađa milionerka koja je sama zaradila novac, navodi Forbs.

Dženerova se našla na naslovnoj strani poslednjeg broja američkog biznis magazina koji ističe da je ona tokom poslednje tri godine zaradila 630 miliona dolara od svog brenda, dok je od toga 330 zaradila u 2017. godini.

Kada se uključe partnerstva sa Pumom i PakSanom, kompanija Dženerove vredi 900 miliona dolara, piše Forbs.

Ono što je sporno, ipak nije vrednost njenog bogatstva, već pitanje koliko Kajli Džener može da ponese titulu one koja je sama zaradila novac, s obzirom na to da potiče iz bogate porodice, što tehnički ne može da je kvalifikuje kao osobu koja je krenula od nule.

Iz tih razloga ovaj potez Forbsa naišao je na negativne reakcije javnosti.

„Roditi se kao privilegovan i iskoristiti to kao početak. Svaka čast ljudima koji su počeli ni od čega i stekli milione. Pravim preduzetnicima koji bukvaklno nisu imali ništa i uspeli“, jedan je od komentara.

Kako navodi jedna tviterašica, proglašavanje Dženerove za ženu koja je od nule napravila milione, bez zalaženja u njen početni položaj, navodi ostale ljude da postave siromašnima pitanje zašto još nisu zaradili novac, prenosi B92.

„Njena priča nije ni inspirativna ni motivaciona ni za koga“, ističe ona.

Povodom davanja ove titule Dženerovoj, oglasio se i sajt dictionary.com, postavljajući na svom Tviter nalogu definiciju epiteta koji je Forbs dodelio mladoj Instagram zvezdi.

(Tanjug)

Napišite komentar