U trendu

Klint Istvud

Klinton Istvud Džunior (Clinton Eastwood Junior) rođen je 31. maja 1930. godine u Kaliforniji. Maturirao je u srednjoj tehničkoj školi u Ouklendu 1948. godine. Narednih nekoliko godina radio je različite „jeftine“ poslove, od vožnje kamiona do najtežih fizičkih poslova. Godine 1950. odlazi na odsluženje vojnog roka, gde upoznaje holivudske producente i manje poznate glumce, koji ga nagovaraju da se preseli u Los Anđeles i da se oproba na audicijama za uloge u filmovima.

U Los Anđeles se seli 1952. godine i redovno učestvuje na audicijama za uloge. Prvu ulogu je dobio 1954. godine, kada je potpisao i ugovor sa kućom Universal na 75 dolara nedeljno. Njegove prve uloge bile su u filmovima „Osveta kreature“ i „Tarantula“.

Godine 1964. seli se u Italiju, gde je dobio uloge u tri filma Serđa Leonea, takozvanim „spaghetti western“ filmovima. Ova tri filma – „Čovek bez imena“, „Za šaku dolara“ i „Dobar, loš, zao“ – učinili su ga svetski prepoznatljivim glumcem. Kada se vratio u Ameriku, počeo je da se bavi i režiserskim poslom. Svoju svetsku prepoznatljivost pretvorio je u slavu serijom od pet filmova o detektivu Prljavom Hariju koje je režirao i u njima igrao glavnu ulogu.

U režiserskom, producentskom ili glumačkom poslu dokazivao se filmovima: „Biografija Čarli Parkera“, „Nezaboravno“, „Mostovi okruga Medison“, „Apsolutna moć“, „Ponoć u bašti dobra i zla“, „Svemirski kauboji“… Dve godine bio je gradonačelnik gradića Karmel u Kaliforniji gde ima i jedan klub u vlasništvu.

Bio je u braku sa Megi Džonson od 1953. do 1980. godine, a od 1996. godine je u braku sa TV voditeljkom Tinom Ruiz. U prvom braku nije imao dece, a u drugom ima ćerku. Međutim, poznato je da ima i nekoliko vanbračne dece iz ljubavnih veza između i tokom pomenutih brakova.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.