Kluni otkrio zašto je prijateljima podelio 14 miliona dolara

Džordž Kluni je posle sedam godina konačno objasnio kako je i zašto četrnaestorici svojih najboljih prijatelja dao po milion dolara.

U intervjuu koji je dao magazinu GQ Džordž Kluni je konačno odgovorio na glasine koje su kolale već više godina da je svojim najboljim prijateljima poklonio po milion dolara. Priču o ovom neobičnom gestu najpre je obelodanio Klunijev prijatelj Rendi Greber 2017. godine, ali poznati glumac to nikada do sada nije komentarisao.

Kluni u intervjuu navodi da se to dogodilo 2013. godine, u vreme kada je „tek upoznao“ svoju sadašnju suprugu Amalu, i pre nego što su počeli da se zabavljaju.

„Bio sam samac. Svi smo starili. Imao sam već skoro 52 godine, a većina mojih prijatelja je starija od mene“, kaže Kluni.

Uhvatio je sebe kako razmišlja o svemu što su prijatelji učinili za njega tokom njegove karijere.

„Spavao sam na njihovim kaučima kad sam bio švorc. Pozajmili su mi novac kad sam bio bez prebijene pare. Pomagali su mi godinama kad god mi je bila potrebna pomoć. I ja sam njima pomagao godinama. Svi smo odlični prijatelji“, dodaje.

Onda je pomislio da bez njih ne bi imao ništa od ovoga što sada poseduje.

„Stvarno smo vrlo bliski, i stvarno sam pomislio, u redu, sve sam ih stavio u testament i ako me udari autobus, oni će dobiti moj novac. A, onda, opet, palo mi je na pamet, zašto da čekam da me udari autobus?“.

Zato je podigao 14 miliona dolara u kešu. Kupio 14 ranaca i u svaki spakovao po milion dolara. Narednog dana je pozvao svoje prijatelje i predao im novac.

„Držao sam pred sobom kartu sveta i pokazao im sva mesta koja želim da obiđem i sva mesta koja sam zahvaljujući njima uspeo do sada da obiđem. I rekao im: ‘Kako se odužiti ljudima koji su ti to omogućili? Šta kažete na milion dolara?’“.

Naredne godine Kluni se oženio.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.