U trendu

Leonardo Dikaprio ispija koktel na superjahti, ljudi ga optužuju da je prevarant

Nakon što je novogodišnju noć proveo u društvu milijardera Ernesta Bertarelija, Džefa Bezosa i njegove devojke Loren Sančez, Drejka, i ostalih poznatih lica, Leonardo Dikaprio slikan je kako odmor nastavlja ploveći na luksuznoj jahti, vrednoj 110 miliona dolara, u blizini karipskog ostrva Sent Bart.

S obzirom na to da holivudski glumac često posećuje atraktivne destinacije, a ima i dugu istoriju vožnje jahtom, ovaj izlet ne bi bio toliko zapažen da Dikaprio nije jedan od glasnijih zagovornika zaštite životne sredine.

Kao ambasador UN-a koji se zalaže za podizanje svesti o tome kako klimatske promene i nemar prema okolini utiču na čovečanstvo, glumac je nedavno pozvao svoje obožavaoce da obrate pažnju na ovaj problem, a ulogom u Netfliksovom hitu „Don’t Look Up“ je dodatno skrenuo pažnju na to.

Uprkos svom stavu, Leonardo Dikaprio (47) od 1. januara plovi Karipskim morem na jahti, vrednoj 110 miliona funti, za čije punjenje rezervoara gorivom je potrebno samo 250.000 funti, a proizvodi ogromne količine ugljen-dioksida, otprilike koliko i prosečni automobil u godini, što i te kako zagađuje okolinu.

Zbog toga je holivudski glumac ovih dana na meti kritika, a na mrežama se masovno komentarišu fotografije na kojima se vidi Dikaprio kako, u društvu kolege i prijatelja muzičara Lukasa Hasa, uživa sunčajući se i ispijajući koktel na superjahti u blizini ostrva Sent Bart.

„Niko ne brine o okolini više od Holivuda. Imaju jahte, privatne avione i skupe automobile. Žive raskalašno. Nemojmo zaboraviti njihovu ljubav prema krvavim dijamantima. Srećni smo što su nam oni idoli“, jedan je od komentara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar