Letnji filmski blokbasteri

Letnja filmska sezona ove godine počinje nastavcima nekih od najgledanijih serijala u poslednjih nekoliko godina. Reč je, naravno, o trećem filmu tri najgledanije franšize – „Spajdermen“ („Spider-Man“), „Šrek“ („Shrek“) i „Pirati sa Kariba“ („Pirates of the Caribbean“). Očekuje se da će ova tri filma biti tako veliki hitovi da će svi ostali filmovi koji budu debitovali u toku letnje filmske sezone ostati u senci. „Spajdermen 3“ već gledamo u domaćim bioskopima, „Pirati sa Kariba: na kraju sveta“ stižu 23. maja, a „Šrek treći“ debituje 2. juna.
Među ostalim velikim filmovima koji će debitovati ovog leta svakako se izdvaja i peti film iz serijala o mladom čarobnjaku Hariju Poteru, pod nazivom „Hari Poter i Red feniksa“ („Harry Potter and the Order of the Phoenix“). U centru pažnje je povratak lorda Voldemorta, koga igra Ralf Fajns (Ralph Fiennes), a Hari, Hermiona i Ron postaju članovi tajnog društva čiji je zadatak da pripremi Hogvarts za borbu protiv mračnih sila. Dejvid Jejts (David Yates), reditelj filma, izjavio je da smatra da je ovo najmračniji deo serijala nastao iz pera engleske književnice Džoane Rouling (J.K. Rowling). Ovaj film će debitovati u stranim i domaćim bioskopima u julu.
„Ocean’s 13: igra se nastavlja“ je još jedan od nastavaka koji publika željno iščekuje. Ovaj film će imati svetsku premijeru na Kanskom filmskom festivalu u maju, a u domaćim bioskopima će debitovati 21. juna. U novom filmu ponovo gledamo staru ekipu predvođenu Džordžom Klunijem (George Clooney), Bredom Pitom (Brad Pitt) i Metom Dejmonom (Matt Damon) u još jednoj lopovskoj akciji, s tim što će Endi Garsija u trećem nastavku promeniti stranu i postati trinaesti član Oušanove ekipe.
U junu, tačnije 27. juna, očekuje nas četvrti nastavak jednog od verovatno najdugovečnijih serijala – „Umri muški“ („Live Free or Die Hard“). U 21. veku Džon Meklejn, koga igra Brus Vilis (Bruce Willis), suočava se s novom vrstom terorizma. Film je režirao Len Vajzman (Len Wiseman), a ostale uloge tumače Džastin Long (Justin Long), Megi Kju (Maggie Q), Meri Elizabet Vajnsted (Mary-Elizabeth Winstead) i Timoti Olifant (Timothy Olyphant).
Drugi nastavak superherojske franšize „Fantastična četvorka“, pod imenom „Uspon srebrnog letača“ („Fantastic Four: Rise Of The Silver Surfer“), debituje 14. juna. Zatim stiže „Svemoćni Evan“ („Evan Almighty“), nastavak filma „Svemoćni Brus“, gde Morgan Frimen (Morgan Freeman) ponovo igra uzvišeno biće, dok se u ulozi Evana pojavljuje komičar Stiv Karel (Steve Carell). Poslednji nastavak nekog velikog serijala koji vam predstavljamo ovog puta je „Bornov ultimatum“ („The Bourne Ultimatum“), kome su prethodili „Bornov identitet“ i „Bornova nadmoć“. U novom filmu Džejson Born, koga igra Met Dejmon (Matt Damon), otkriva Tredstoun, projekat koji okuplja najbolje špijune, za koji sumnja da čuva tajnu njegovog identiteta.
Uskoro čitajte više o filmovima koje ćemo gledati ovog leta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.