U trendu

Liči li na majku? Ona je ćerka Tanje Bošković (foto)

Iako je imala želju da se bavi sociologijom, ćerka legendarne glumice Tanje Bošković, Lana Karaklajić, ipak je odlučila da krene maminim stopama.

– Kada sam upisala sociologiju, shvatila sam da ne mogu ni sa čim drugim da se bavim, sem glumom – rekla je Lana.

Veliki doprinos ovakvom razvoju događaja ima i činjenica da je odrastala u jednoj umetničkoj porodici s obzirom na to da je, osim što joj je majka glumica, njen otac poznati reditelj, producent i scenarista Dejan Karaklajić.

– Odrastati pored roditelja koji se bave umetnošću znači biti okružen ljudima koji neguju slobodu i razumeju različitost, što je negde olakšalo moju odluku da se bavim glumom. Mislim da je to dobrim delom podstaklo moju ljubav prema pozorištu, ali to nikako nije ono što me definiše, preispitivanja i odmeravanje snaga i želje su došli kasnije – priznala je Karaklajićeva.

Ona je danas uspešna ali i optimistična u pogledu svoje budućnosti na profesionalom planu. Već se ostvarila u različitim ulogama, a imala je i tu čast da zaigra sa majkom i to u prvom srpskom 3D filmu „Peti leptir“ i to davne 2014. godine.

– Mislila sam da Lana neće hteti ni da čuje da igra u „Petom leptiru“ u kojem ja igram, ali reditelj ju je ubedio. U Boga se uzdam da će mi ispuniti želju i dati priliku da zajedno igramo u istom kadru – iskrena je bila tada Tanja.

Lana se pojavila i u seriji „Besa“, ali još nije igrala sa majkom u kadru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.