U trendu

List najplaćenijih glumaca na svetu: Prvi je zaradio preko 87 miliona (foto)

Objavljena je lista 10 najplaćenijih glumaca za 2020. godinu, a na njoj je i nekoliko iznenađenja.

Dok su neki već godinama na ovoj prestižnoj listi, ima i nekih novih imena, i to u vrhu.

Jedan od glavnih faktora koji je određivao zaradu ovih zvezda je Netfliks, koji je nudio veoma unosne ugovore najpoznatijim glumcima, koji su zauzvrat snimali filmove za ovu platformu koji su bili među najgledanijim u protekloj godini. Bioskopske projekcije su odložene u skoro čitavom svetu zbog pandemije, pa su mnogi blokbastere gledali iz soje fotelje, a to je glumcima donelo ogromne zarade.

Evo kojih 10 glumca je najviše zaradilo u 2020.

10. Džeki Čen – 40 miliona

Džeki je snimio pet filmova tokom prošle godine, a imao je veliku zaradu i od licenciranih projekata i sponzorskih ugovora.

9. Adam Sendler – 41 milion

View this post on Instagram

Safdie Brothers – 💎 UNCUT GEMS 💎

A post shared by Adam Sandler (@adamsandler) on

Adam je pre nekoliko godina potpisao multimilionski ugovor sa Netfliksom, koji mu je samo u prošloj godini, kada je imao dva velika hita (Murder mistery i Uncut gems), doneo preko 40 miliona dolara.

8. Vil Smit – 44,5 miliona

Vil je bio jedan od junaka rimejka Aladina, a ozbiljno zarađuje i od socijalnih mreža.

7. Lin-Manuel Miranda – 45,5 miliona

View this post on Instagram

#linmanuelmiranda #lipglosspoppin #cursedimage #terrible

A post shared by Here to vibe (@memes.and.reactions) on

Dizni je za 75 miliona dolara otkupio prava na hit predstavu Hamilton, što je Mirandi donelo mnogo novca. Takođe se očekuje da će dosta zaraditi i od predstojeće adaptacije brodvejskog mjuzikla The Heights.

6. Aksaj Kumar – 48,5 miliona

Aksaj je velik bolivudska zvezda i trenutno radi na novoj seriji pod nazivom The End za Amazon, a ogroman novac zarađuje i od sponzorskih ugovora.

5. Vin Dizel – 54 miliona

Vin je zaradio bogatstvo franšizom Paklene ulice, a takođe je producent Netfliksove serije Fast & Furious Spy Races, a jedan od poslednjih filmova prikazan u bioskopima pre pandemije bio je Bloodshot u kom je imao glavnu ulogu.

4. Ben Aflek – 55 miliona

Ben je ove godine snimio nekoliko filmova, među kojima je i Netfliksov The last thing he wanted. U pripremi im još mnogo projekata koji će mu nesumnjivo doneti milione.

3. Mark Valberg – 58 miliona

Markov film Spenser Confidential bio je jedan od najvećih Netfliksovih hitova u protekloj godini.

2. Rajan Rejnolds – 71,5 miliona

Rajan je zaradio milione filmovima Six Underground i Red Notice, a uskoro će glumiti u novom Netfliksovom ostvarenju koje će mu doneti milione.

1. Dvejn ‘Rok’ Džonson – 87.5 miliona dolara

Dvejn već nekoliko godina ne silazi sa liste najplaćenijih glumaca. Ove godine snimio je hit Red Notice, a puno novca zarađuje i od sponzorskih ugovora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.