Majske premijere u američkim bioskopima

Pored već najavljenog trećeg dela „Pirata sa Kariba“, ove nedelje će u američkim bioskopima debitovati novi film Vilijama Fridkina (William Friedkin) – „Bug“. Glavne uloge poverene su Ešli Džad (Ashley Judd) i Hariju Koniku Džunioru (Harry Connick Jr.).
Veteran Zalivskog rata, sada samo lutalica prepuštena sama sebi, upoznaje ženu koja je i sama u svom svetu, zatvorena u hotelskoj sobi. Par živi u izolaciji sve dok najezda buba ne izazove paranoju koja se kod njih manifestuje na različite načine.
Novi film čuvenog francuskog reditelja Lika Besona (Luc Besson) – „Angel-A“, takođe debituje u američkim bioskopima. Andreu je ostalo samo pola dana da isplati ogroman dug. Kada postane svestan da je nemoguće ispuniti taj rok, odlučuje da skoči s mosta i okonča svoj život. Na mostu, pre nego što će skočiti, ugleda Anđelu kako skače u Senu. Dok joj spasava život, Andre nije ni svestan da je ona jedina osoba na svetu koja može spasti njegov.
Naučnofantastični film „Paprika“ donosi priču o ukradenim mašinama koje omogućavaju psihoterapeutima da uđu u snove svojih pacijenata. Naučnici koji su izradili ove mašine sada moraju da ih pronađu i vrate na sigurno. Među psihoterapeutima je i mlada doktorka Acuko i njen alterego, neustrašiva mlada dama sa šifrovanim nadimkom Paprika.
U Americi će tek u maju debitovati neki evropski filmovi koje je domaća publika već imala prilike da pogleda. Pre svih, tu je novi film Larsa fon Trira (Lars von Trier) – „Šef nad šefovima“ („The Boss of It All“), koji smo gledali na ovogodišnjem FEST-u, kao i „Zlatna vrata“ („Golden Door“) Emanuela Krijaleza (Emanuele Crialese), koji se prošle godine proslavio na Venecijanskom filmskom festivalu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.