Manekenka ponosno pokazala celulit: Trčim, skačem, i dalje ga imam (foto)

Manekenka Čarli Hauard na svom je Instagram profilu podelila sliku svojih nogu i dela zadnjice. Na njoj se jasno vidi da ima celulit ali ona je to učinila upravo radi toga.

Hauard je pre nekoliko godina jedna modna agencija odbila zato što je, za njihove standarde, bila debela. Zato je učestvovala u pokretanju kampanje I Am All Woman kojoj je cilj da promeni standarde lepote u svetu, ne samo u modnoj industriji. Glavni moto je prihvatiti naše nesavršenosti kao normalne, umesto skrivati ih i iskrivljavati fotošopom.

Mi možda jesmo modeli, ali imamo celulit, strije i druge nesavršenosti koje nas čine ženom, a kojih se stidimo zbog pritiska društva – objasnila je razloge za pokretanje kampanje.

Čarli želi da poruči svim devojkama da prihvate sebe kakve jesu i da vole svoje telo, bilo da je to celulit ili salo na stomaku, prenosi 24sata.

https://www.instagram.com/p/BSrUo1ljlIM/?taken-by=charlihoward

Ovo je njen originalni post:

„Kažu da svaki dan trebamo da učinimo nešto što nas plaši, zato ja ponovo objavljujem ovu sliku. Uprkos činjenici da brzo hodam svuda, radim čučnjeve, trčim i skačem i dalje imam celulit. Pohađala sam školu u koju su išle samo devojčice i stvarno sam zavidela devojkama u mom razredu koje nisu uopšte imale celulit, i čija su tela meni izgledala apsolutno savršeno.

Kad god sam otvorila časopise, modeli i poznati koje sam videla nisu takođe imali celulit – a ako i jesu, to je umanjivalo njihovu vrednost obično od strane zlih novinara koji ga verovatno i sami imaju. Kao rezultat toga, i ja sam se stidela svog celulita. Trajalo je to dok nisam odrasla i videla tela drugih žena i shvatila koliko je to prirodno. Nemamo se čega stideti.

Vašeg dečka neće biti briga imate li ga, a ako ga je briga, ostavite ga. Samo se šalim (ili ne?). Nemojte me pogrešno shvatiti – moj celulit nije omiljeni deo mog tela niti je nešto o čemu ću vrištati drugima s krova. Ali znam da me on ne poružnjuje niti je nešto zbog čega se trebam stideti. Zato, nemojte ni vi dopustiti da se tako osećate! Ili, rečeno rečima mog starog prijatelja Kendrika Lamara ,“Pokaži mi nešto prirodno kao guzu sa strijama“.“

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.