U trendu

Mediji: Marija Karan oprostila batine bivšem – ponovo su zajedno

Šta god da je Marija Karan procenila da je najbolje za nastavak njenog burnog ljubavnog života sa IT stručnjakom Vladanom Balabanom, čini se da pomirenje sa čovekom koji ju je udario pre pet meseci ipak šalje pogrešnu poruku brojnim ženama….

Ravnopravnost polova čini se kao iluzija u društvu u kojem slabiji pol još uvek ne veruje da je jednak položaj s muškarcima zaista moguć i ovo se dokazuje na više različitih primera kod nas. Ali dok su neravnomerna zastupljenost pri zaposlenju ili nejednake zarade neka od suštinski gorućih pitanja, ipak nijedna tema ne može da parira onoj najkritičnijoj, a to je fizičko nasilje.

Kada se najzad izborimo za to da žena zaslužuje da živi kakav god da je “prestup” načinila u svom partnerskom odnosu, a vrlo često ništa nije ni uradila, valjda ćemo se lako dogovoriti i o zaradama. A naše javne ličnosti viđene su kao jedan od najvidljivijih kanala komunikacije u nastojanjima da se zaštite osnovna ženska, a zapravo ljudska prava. Stoga smo u više navrata imali primere poznatih žena koje su javno istupale, nekad na sopstvenim primerima, a nekad kao podrška drugim ženama, glasno poručujući da je nasilju došao kraj.

Uzimajući u obzir sve što je iznad navedeno, sami odlučite da li slučajevi poput onog Marije Karan (39) nesvesno prave korak unazad u svemu o čemu je kod ove borbe reč. Naravno da poznata glumica nije istupila i javno podržala nasilje niti išta slično, ali da li nam svojim primerom tiho poručuje da nasilje nekada treba prećutati?

Naime, kako pišu domaći mediji, Karanova se odnedavno vratila svom partneru Vladanu Balabanu s kojim je pre pet meseci prošla kroz prilično velik skandal u javnosti kada se pročulo da je ovaj IT stručnjak fizički nasrnuo na glumicu.

Tada su svi domaći mediji brujali o incidentu u kojem je u mrklo doba noći u srpskoj prestonici Balaban udario Marijinu desnu stranu lica, a kasnije je otkriveno da je glumica takođe imala modrice po butinama i kolenu, zbog čega je završila u Urgentnom centru. Da nije ostala sasvim pasivna u ovom aktu nasilja, govori podatak da mu je pošteno razlupala auto, na čijem je krovu navodno sedela kada je policija stigla na uviđaj, ali njena reakcija na nasilničko ponašanje partnera ipak je i ostala na tome.

Posted by Vladan Balaban on Saturday, January 11, 2014

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)