U trendu

Milionski biznis: Najskuplji razvodi Holivuda (foto)

U Holivudu je razvod vrlo ozbiljan biznis, čemu svedoče predbračni ugovori koji su tamo kao dobar dan, a sve u cilju da svako svoje bogatstvo zadrži ukoliko do razvoda dođe. Ipak, za razliku od Kim Kardašijan i Kanjea Vesta, koji su svoju imovinu „osigurali“ predbračnim ugovorom, ima i onih koji su se „preračunali“, pa ih je razvod koštao „kao Svetog Petra kajgana“.

Majkl Džordan i Huanita Vanoj

Legendarni košarkaš Čikago Bulsa je iz sedamnaestogodišnjeg braka sa Huanitom Vanoj izašao vrlo tankog novčanika. Par se razveo u decembru 2006, a kao razlog su naveli “nepomirljive razlike”, i mada je ovaj nemili događaj protekao dostojanstveno, cifre koje su se spominjale su astronomske.

Naime, Džordan je iz ovog braka izašao “lakši” za 168 miliona dolara i bez kuće u Čikagu. Nakon ovog iskustva, zvezda Čikago Bulsa se opametila, pa je tako od supruge broj dva – Ivet Prito zatražio da potpiše predbračni ugovor.

Arnold Švarceneger i Marija Šrajver

Nekad najstabilniji par Holivuda, Arnold Švarceneger i Marija Šrajver, okonačo je dvadesetepogodišnji brak 2011. Glumac i političar je javno priznao da je imao aferu i vanbračno dete, pa je iz griže savesti pristao da podeli svoju celokupnu imovinu sa bivšom suprugom. Marija je dobila 200 miliona dolara.

Mel Gibson i Robin Mur

Veliki finansijski udarac za glumca i reditelja Mela Gibsona je bio razvod od Robin Mur. Nakon 31 godine braka, stomatološka sestra, s kojom glumac ima sedmoro dece, podnela je zahtev za razvod braka, a uzrok je bila Gibsonova afera i vanbračno dete sa ruskom pijanistkinjom Oksanom Grigorijevom.

Razvod je okončan 2011, a Mur je izašla iz braka bogatija za 425 miliona dolara, što predstavlja otprilike polovinu Gibsonove ukupne imovine. Ali tu nije kraj, sudija je 2012. presudio da Murovoj treba da pripadne i pola Melove penzije. S Grigorijevom je prošao malo bolje. Ruskinji je trebalo da isplati “svega” 750 hiljada dolara, od čega je 350 hiljada izgubila onog trenutka kad je javno otkrila detalje iz njenog i Gibsonovog života.

Madona i Gaj Riči

O razlogu razvoda Madone i režisera Gaja Ričija i danas se raspravlja, jer svaka strana zagovara svoju priču. Bilo kako bilo, 2008. je brak okončan, a Riči je iz ove priče izašao prilično bogatiji.

Pop ikona je bila prinuđena da isplati bivšem suprugu 92 miliona dolara, a režiser je dobio i njihov letnjikovac u Engleskoj, kao i pab u Londonu koji su zajedno posedovali.

Kevin Kostner i Sindi Silva

Nekadašnji holivudski srcelomac Kevin Kostner i njigova prva supruga – Sindi Silva, počeli su da se zabavljaju još u srednjoj školi. Venčali su se 1978, ali taj brak nije bio kao iz bajke. Silvi je smetao glumčev temperament, kruti stavovi i potpuna predanost poslu.

Kad karijera nije išla kako je očekivao, s njim je bilo nemoguće živeti. Par se rastao 1994, i mada su detalji razvoda skriveni od javnosti, priča se da je glumac Sindi isplatio sumu od 80 miliona dolara. Kostner je od 2004. u braku sa Kristin Boumgartner.

Harison Ford i Melisa Matison

Iako je njegov brak sa scenaristkinjom Melisom Matison važio za jedan od najstabilnijih u Holivudu, par se nakon 21 godina braka 2004. godine razveo. Zvanični uzrok su bile “nepomirljive razlike”, ali se uveliko šuškalo o njegovoj aferi sa koleginicom Kalistom Flokhart.

I mada detalji razvoda nisu procurili u javnost, nagađa se da je Ford isplatio bivšoj suprugi negde između 85 i 118 miliona dolara.

Stiven Spilberg i Ejmi Irving

Razvod čuvenog reditelja Stivena Spilberga i njegove prve supruge glumice Ejmi Irving, naterao je brojne zvezde da pre nego što kažu “da”, potpišu predbračni ugovor. Jedan od najboljih režisera današnjice i glumica su se venčali 1985, a razveli samo tri i po godine kasnije – 1989.

Cifra koju je Ejmi dobila nakon brakorazvodne parnice – 100 miliona dolara, tada je bila astronomska. Zapravo, to je treći po redu najskuplji holivudski razvod tog vremena. Kada se 1991. venčao sa Kejt Kepšou, Spilberg je bio mudriji i zaštitio svoju imovinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.