„Mračni vitez“ u bioskopima 2008. godine

U novom filmu iz Betmen serijala čovek šišmiš ima, kako i dolikuje, novo odelo. I vi imate priliku da pored ovog teksta vidite prvu fotografiju Betmenovog novog kostima iz filma „Mračni vitez“ („The Dark Knight“, 2008).
Betmenov kostim je promenjen za ovu priliku. Sada je sastavljen od 200 komadića gume, metalnih mrežica, staklenog vlakna i najlona. Glavni razlog zbog kojeg je došlo do njegove izmene je to što su se svi glumci koji su tumačili legendarnog junaka žalili da ne mogu da pomeraju glavu, jer je kapa bila zakačena za ramena. Nova maska građena je po ugledu na motociklističku kacigu i odvojena je od odela. Pored toga, kao sastavni deo kostima i nabora njegovog ogrtača ugrađene su oštrice – deo Betmenovog tajnog oružja.
Oprobani tandem koji čine reditelj Kristofer Nolan (Christopher Nolan) i glumac Kristijan Bejl (Christian Bale) nastavlja uspešnu saradnju nakon filma „Povratak Betmena“ („Batman Begins“) iz 2005. godine, koji je zaradio preko 370 miliona dolara. Uloga najpoznatijeg Betmenovog neprijatelja – Džokera, poverena je Hitu Ledžeru (Heath Ledger). Glumačku ekipu filma „Mračni vitez“ upotpunjuju i Morgan Frimen (Morgan Freeman), Majkl Kejn (Michael Caine), Gari Oldman (Gary Oldman), Aron Ekhart (Aaron Eckhart), Megi Gilenhal (Maggie Gyllenhaal), Erik Roberts (Eric Roberts), Entoni Majkl Hol (Anthony Michael Hall), Silijan Marfi (Cillian Murphy) i Nestor Karbonel (Nestor Carbonell). Scenario je poveren Džonatanu Nolanu (Johnatan Nolan).
U filmu „Mračni vitez“ Betmen se uz pomoć poručnika Džima Gordona (Gari Oldman) i glavnog tužitelja Harvija Denta (Aron Ekhart) suprotstavlja preostalim kriminalističkim organizacijama koje su zarazile gradske ulice. U početku uspešno, partnerstvo brzo postaje žrtva vladavine haosa koji proizvodi kriminalni genijalni um, uplašenim građanima Gotama poznat kao Džoker (Hit Ledžer).
„Mračni vitez“ stiže u bioskope 18. jula 2008. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.